Ankara’da iki kız çocuğunun emniyete başvurarak fuhşa zorlandıklarını söylemesi üzerine başlatılan soruşturma, kent genelinde büyük bir skandalı ortaya çıkardı. İddiaların merkezinde yer alan pavyon ve gece kulüplerine düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda 11 eğlence mekânı mühürlenerek faaliyetten men edildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturma kapsamında Asayiş ve Ahlak Büro Amirliği ekipleri, kentin farklı noktalarında bulunan eğlence mekânlarına baskın düzenledi. Denetimlerde, reşit olmayan çocukların mevzuata aykırı şekilde çalıştırıldığı ve fuhşa zorlandığı tespit edildi.

ÇOCUKLAR KORUMA ALTINA ALINDI

Operasyonlar sonrası çok sayıda işletme sahibi, yönetici ve çalışan hakkında adli işlem başlatılırken, mağdur olduğu belirlenen çocuklar Aile ve Sosyal Hizmetler birimlerine teslim edilerek devlet korumasına alındı. Savcılığın soruşturmada özellikle insan ticareti, zorla çalıştırma ve fuhşa aracılık suçları üzerinde yoğunlaştığı öğrenildi.

Isparta'da Fuhuş Operasyonları...
Isparta'da Fuhuş Operasyonları...
İçeriği Görüntüle

“REDDEDERSEK İŞTEN ATILIYORDUK”

Gazeteci İsmail Saymaz’ın aktardığı bilgilere göre, biri ortaokul terk, diğeri lise terk olan iki kız çocuğu, pavyonlarda önce garsonluk ve dansçılık yaptıklarını, daha sonra ise sistematik şekilde fuhşa zorlandıklarını anlattı. Çocuklar ifadelerinde, cinsel ilişki tekliflerini reddetmeleri halinde işten çıkarılmakla tehdit edildiklerini dile getirdi.

DOSYADA 15 ÇOCUK, 60 TUTUKLAMA

Soruşturma dosyasında yaklaşık 15 reşit olmayan kız çocuğunun pavyonlarda çalıştırıldığı, çocukların para karşılığı fuhşa zorlandığı bilgisi yer aldı. Skandal kapsamında şimdiye kadar 60 kişinin tutuklandığı öğrenildi.

Mağdur çocukların ifadelerinde ayrıca, çocuk yaştaki bir kıza uyuşturucu verilerek cinsel saldırıda bulunulduğu, bu anların kayda alındığı ve görüntülerin yaygınlaştırıldığı yönünde son derece ağır iddialar da bulunuyor.

Soruşturma derinleştirilerek sürdürülürken, yeni gözaltı ve tutuklamaların olabileceği belirtiliyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ