Isparta’da daha önce güçlendirme çalışmaları tamamlanan 62 okuldan 9’unun, yeniden yapılan teknik incelemelerde depreme karşı halen risk taşıdığı belirlendi. İl Milli Eğitim Müdürü Recai Ocak, tespit edilen eksikliklerin kısa sürede giderileceğini açıkladı.
Geçtiğimiz yıl Zehra Ulusoy ve Yedişehitler İlkokulu’nda yaşanan güçlendirme skandalının ardından harekete geçen Isparta İl Milli Eğitim Müdürlüğü, kent genelinde benzer durumların önüne geçmek amacıyla güçlendirme yapılan tüm okulları yeniden mercek altına aldı.
Süleyman Demirel Üniversitesi ve Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi ile yapılan protokol çerçevesinde uzman akademisyenler tarafından yürütülen incelemelerde, 62 okuldan 9’unda deprem güvenliği açısından ciddi riskler olduğu tespit edildi.
Konuyla ilgili açıklama, Isparta 2025 Yılı 3. Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısında konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Recai Ocak’tan geldi. Okulların yapı güvenliğiyle ilgili titiz bir çalışma yürüttüklerini vurgulayan Ocak, “Güçlendirme yapılan okullarda akademik ekiplerimiz tarafından yeniden değerlendirme yapıldı. 9 okulumuzun riskli olduğu ortaya çıktı. Bu konuda gerekli adımları atmak için İl Özel İdaresi ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ile koordineli şekilde çalışıyoruz” dedi.
İl Milli Eğitim Müdürü Ocak, riskli okullarla ilgili detaylı bir onarım ve güçlendirme planının en kısa sürede uygulamaya konacağını da belirtti. Ocak, öğrencilerin ve eğitim personelinin can güvenliğinin öncelikleri olduğunu ifade ederek, sürecin titizlikle takip edildiğini söyledi.