14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü dolayısıyla Isparta’nın Keçiborlu ilçesine bağlı İncesu Köyü’nde anlamlı bir çalışmaya imza atıldı. İncesu Köyü Muhtarı Şevket Akdağ’ın öncülüğünde, Gübretaş ve Keçiborlu Tarım Kredi Kooperatifi Müdürlüğü iş birliğiyle, İncesu Ovası’nın çeşitli bölgelerinde toprak analizi çalışmaları başlatıldı.

Muhtar Şevket Akdağ, yürütülen çalışmayla köy çiftçisinin toprağını daha iyi tanımasının hedeflendiğini belirterek, “Toprak analizi ile hem gereksiz gübre kullanımının önüne geçilecek hem de ürün verimliliği artırılacak. Hedefimiz bilinçli ve sürdürülebilir tarımı yaygınlaştırmak,” dedi.

Dünya Çiftçiler Günü dolayısıyla tüm üreticilere seslenen Akdağ, “Toprağa emek veren, alın teriyle üretim yapan tüm çiftçilerimizin 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü’nü kutluyorum. Bereketli, bol kazançlı bir yıl diliyorum,” ifadelerini kullandı.

Çiftçiden Destek Gördü

Toprak analizine köy halkı yoğun ilgi gösterdi. Uzman ekiplerce alınan toprak örneklerinde pH değeri, besin seviyesi ve eksiklikler belirlenecek. Elde edilen veriler doğrultusunda her çiftçiye özel tavsiyeler sunularak üretim süreci desteklenecek.

Çalışmaların hem çevresel sürdürülebilirliğe katkı sağlaması hem de çiftçinin gelirini artırması bekleniyor.

Kaynak: Haber Merkezi