ISPARTA (KFK Ajans) - Isparta Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü iş birliğinde, yurtlar ile gençlik ve spor birimlerinde görevlendirilmek üzere 6 ay süreli 100 kişilik Toplum Yararına Program (TYP) düzenlenecek. Başvurular 23-27 Eylül tarihleri arasında alınacak.
İŞKUR Isparta İl Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile ortaklaşa gerçekleştirilecek TYP'nin ayrıntılarını açıkladı. Program kapsamında Bakanlık bünyesindeki yurtlar ile gençlik ve spor birimlerinde hizmetlerin aksamadan sürdürülmesi, tesislerin etkin ve verimli kullanılması ve faaliyetlerde sürekliliğin sağlanması amacıyla toplam 100 kişi görevlendirilecek.
Programa başvurular 23 Eylül 2026 Çarşamba günü başlayacak ve 27 Eylül 2026 Pazar günü sona erecek. Başvurular e-Devlet, ALO 170, İŞKUR e-Şube üzerinden veya Isparta Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğüne şahsen yapılabilecek.
KURA 29 EYLÜL'DE
Programa katılacak kişilerin belirlenmesi amacıyla noter kurası, 29 Eylül 2026 Salı günü saat 11.00'de Isparta Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi Salonu'nda gerçekleştirilecek.
Program 7 Ekim 2026 tarihinde başlayacak ve 5 Nisan 2027 tarihinde sona erecek.
MERKEZE 60 KİŞİ ALINACAK
100 kişilik kontenjanın 60'ı Isparta merkezde bulunan öğrenci yurtlarına ayrıldı. Buna göre Bediüzzaman Said Nursi Yurt Müdürlüğüne 12, Mihri Hatun Yurt Müdürlüğüne 12, Gülistan Yurt Müdürlüğüne 8, Gülcihan Yurt Müdürlüğüne 12, Murad Hüdavendigar Yurt Müdürlüğüne 8 ve Isparta Erkek Öğrenci Yurt Müdürlüğüne 8 kişi alınacak.
İlçelerde ise Atabey'e 5, Keçiborlu'ya 5, Uluborlu'ya 5, Eğirdir'e 10, Yalvaç'a 5, Şarkikaraağaç'a 5 ve Sütçüler'e 5 kişilik kontenjan ayrıldı.
BAŞVURU ŞARTLARI AÇIKLANDI
Programa katılacakların Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı, İŞKUR'a kayıtlı ve 18 yaşını tamamlamış olması gerekiyor. Emekli ve malul aylığı alanlar programa katılamayacak. Sürekli iş göremezlik ödeneği alanlar ise belirtilen mevzuat kapsamında programa başvurabilecek.
Açık öğretim öğrencileri hariç öğrenciler TYP'den yararlanamayacak. Uzaktan eğitim alanların da programa katılamayacağı bildirildi.
Başvuru ve katılım şartlarının yalnızca müracaat sırasında değil, programa başlama tarihinde ve programın devam ettiği süre boyunca korunması gerekecek.
AYNI HANEDEKİ GELİR İÇİN 1,5 KAT ŞARTI
Adres Kayıt Sistemi'ne göre aynı adreste yaşayanların gelir getirici bir işte çalışarak elde ettikleri toplam kazancın, bir aylık net asgari ücretin 1,5 katını aşması halinde o adreste yaşayan kişiler programa katılamayacak.
Yurt, sığınma evi ve benzeri toplu yaşam alanlarında ikamet edenlerle 6284 sayılı Kanun kapsamında kimlik bilgileri gizlenenler için bu şart uygulanmayacak.
İŞKUR'un duyurusunda ayrıca bir katılımcının TYP'den en fazla 9 ay yararlanabileceği belirtildi.






