Isparta Deri İhtisas ve Karma Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) yürütülen Güneş Enerjisi Santrali (GES) projesi kapsamında yapılan ihale, Ispartalı bir firma tarafından kazanıldı.

Bir yılı aşkın süredir hazırlıkları süren proje, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı nezdinde gerçekleştirilen ihalenin tamamlanmasıyla hayata geçirilme aşamasına geldi.

OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Afif Marulcu, yaptığı açıklamada, sürecin yoğun bir emek ve sabırla yürütüldüğünü belirterek, “Defalarca Ankara’ya gidip belgelerimizi hazırladık, Bakanlık kapılarında saatlerce bekledik. Elhamdülillah, sonunda başardık. En büyük gurur kaynağımız, bu projeyi Ispartalı firmaların sahiplenmesi ve ihalenin yine bir Ispartalı firma tarafından kazanılmasıdır.” ifadesini kullandı.

Resmî imzaların tamamlanmasının ardından ihaleyi kazanan firmanın kamuoyuyla paylaşılacağını aktaran Marulcu, GES projesinin sanayicinin aidat yükünü hafifleteceğini vurguladı.

Marulcu, “Bu proje yalnızca bir enerji yatırımı değil, aynı zamanda organize sanayi bölgemizin kendi ayakları üzerinde durma iradesidir. Isparta firmaları kazandı, Isparta sanayisi daha da güçlenecek. Sanayicimizin üretim yüküne bir de aidat yükü binmesini önlemek için bu projeye canla başla sarıldık. Bugün geldiğimiz noktada emeklerimizin boşa gitmediğini görmek bizleri ayrıca sevindirmektedir.” diye konuştu.

Marulcu, projeye katkı sunan tüm Ispartalı firmalara teşekkür ederek, Isparta’nın üretmeye, büyümeye ve gelişmeye devam edeceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: Haber Merkezi