Isparta Emniyet Müdürlüğü, “Yüzyılın Konut Projesi” adıyla vatandaşları dolandırmaya çalışan sahte internet siteleri ve sosyal medya hesaplarına karşı uyarıda bulundu.
Emniyet “500 Bin Sosyal Konut Başvurusu” gibi başlıklarla hazırlanan sahte içeriklere itibar edilmemesi gerektiğini vurguladı. Sahte linklere tıklamanın e-Devlet şifresi, kredi kartı bilgileri ve banka hesaplarının dolandırıcıların eline geçmesine yol açabileceği belirtildi.
Emniyet, ön ödeme, peşinat, belge ücreti veya ayrıcalıklı başvuru hakkı karşılığında para isteyen kişi ve sitelere güvenilmemesi gerektiğini bildirdi. Başvuruların yalnızca yetkili kamu bankalarının resmi siteleri ve e-Devlet üzerinden yapılabileceği ifade edildi.
Emniyet, “Gerçek devlet hizmeti sahte linklerde değil, E-DEVLET’te yer almaktadır” uyarısında bulundu.





