Isparta İl Müftüsü Muharrem Biçer, bazı basın ve sosyal medya mecralarında çıkan “Müftü lojmanı beğenmedi, camilerden toplanan paralarla lüks lojman aldı” şeklindeki iddialarla ilgili kamuoyuna yazılı açıklamada bulundu. Söz konusu haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirten Biçer, vatandaşların doğru bilgilendirilmesi adına açıklama yapma gereği duyduklarını ifade etti.
Kur’an-ı Kerim’in Hucurat Suresi 6. ayetini hatırlatan Biçer, “Ey iman edenler! Bilmeden birilerine zarar verip sonra da yaptığınıza pişman olmamanız için yoldan çıkmışın biri size bir haber getirdiğinde doğruluğunu araştırın” ayetiyle açıklamasına başladı.
“Lojman olarak kullanılan yer, hizmet binasının içindeki camekânlı odalardı”
Göreve yaklaşık 14 ay önce başladığını hatırlatan İl Müftüsü Biçer, eski lojman olarak lanse edilen alanın aslında müftülük hizmet binasının 4. katındaki üç odanın camekânla bölünerek oluşturulduğunu belirtti. Biçer, “6 katlı ve mülkiyeti Milli Emlak’a ait binada, çalışma düzenini olumsuz etkilediği ve uygun bulunmadığı için bu bölümü lojman olarak kullanmadım” dedi.
“Lüks lojman alındı” iddiası gerçeği yansıtmıyor
Basına yansıyan “camilerden toplanan paralarla müftüye lojman alındı” iddialarını kesin bir dille yalanlayan Biçer, Türkiye Diyanet Vakfı’ndan alınan yetkinin misafirhane için değil, gelir getirici gayrimenkul temini için verildiğini söyledi. “Bu yetki doğrultusunda alınan gayrimenkulde kim oturursa otursun, kira karşılığı oturacaktır” ifadelerine yer verdi.
“Şartlı bağışlar yerini buluyor, lojman alımı bağış artıklarıyla gerçekleşti”
Türkiye Diyanet Vakfı’nın 50 yıldır halkın güveniyle hizmet verdiğini vurgulayan Biçer, fitre, zekât, su kuyusu, Kur’an-ı Kerimi hediyem olsun gibi şartlı bağışların kuruşuna kadar amacına ulaştığını kaydetti. Alımı yapılan gayrimenkulün ise bu tür şartlı bağışlarla değil, vakfın gelir getirici faaliyetleri ve genel bağışlar sayesinde edinildiğini belirtti.
“Kamuoyunu doğru bilgilendirmek görevimizdir”
İddiaların kamuoyunu yanıltmaya yönelik olduğunu ifade eden Müftü Biçer, “Basına camilerden toplanan paralarla lojman alındığı yönünde yansıyan bilgi kesinlikle doğru değildir. Alınan taşınmaz, vakfın tüzel kişiliğine, usul ve mevzuata uygun şekilde hayırseverlerin genel bağışları ve vakfın diğer gayrimenkul gelirleriyle alınmıştır” dedi.