Isparta İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, gençlerin uyuşturucu ile mücadele konusunda bilinçlendirilmesi amacıyla yürütülen “Narkogençlik” eğitimleri kapsamında 14-16 Ekim 2025 tarihleri arasında bilgilendirme faaliyetleri gerçekleştirildi.
Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’nin (ISUBÜ) farklı yerleşkelerinde gerçekleştirilen programlar kapsamında toplam 9 oturumda 1.110 üniversite öğrencisine eğitim verildi.
Eğitimler; Eğirdir ISUBÜ Konferans Salonu’nda iki oturum, Atabey ISUBÜ Konferans Salonu’nda bir oturum, Uluborlu ISUBÜ Konferans Salonu’nda bir oturum, Senirkent ISUBÜ Konferans Salonu’nda bir oturum, ISUBÜ Orman ve Ziraat Fakülteleri konferans salonlarında iki oturum ve Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) Konferans Salonu’nda iki oturum olmak üzere gerçekleştirildi.
Eğitimlerde, öğrencilere uyuşturucu madde kullanımı ve ticaretinin yol açtığı bireysel ve toplumsal zararlar, bağımlılıkla mücadele yöntemleri ile “UYUMA” mobil uygulamasının kullanımı hakkında bilgiler verildi.
İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, gençlerin farkındalık düzeyini artırmak amacıyla benzer bilgilendirme faaliyetlerinin il genelinde sürdürüleceğini belirtti.