ISPARTA (KFK Ajans) -
2026 Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ikinci oturumu olan Alan Yeterlilik Testi (AYT), Isparta'da geniş güvenlik önlemleri altında gerçekleştirildi. Kent genelinde 21 bin 762 adayın katıldığı sınavda, sadece 1 dakika ile kapıları kaçıran bir öğrencinin yaşadığı üzüntü dikkat çekti.
Isparta merkez ve Yalvaç ilçesinde belirlenen 60 sınav merkezinde sabahın erken saatlerinden itibaren heyecanlı bekleyiş başladı. Adaylar geleceğini şekillendirecek sınav için merkezlere giriş yaparken, ÖSYM'nin 10.00 giriş kısıtlaması yine duygusal anlara sahne oldu.
Sınav merkezine 10.01'de ulaşabilen bir aday, sınav görevlilerine içeri girmek için büyük çaba sarf etti. Katı sınav kuralları gereği binaya girişine izin verilmeyen aday, saniyelerle hayallerini ertelemenin şokunu yaşadı. Gözyaşları içinde okul bahçesinden ayrılan genci, dışarıda bekleyen annesi karşıladı. Anne-kızın sınav merkezi önündeki duygusal anları, çevredekileri de hüzünlendirdi.





