SENEM OK ÖZEL HABER / Isparta Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri, vatandaşların güvenli ve sağlıklı gıdaya ulaşabilmesi amacıyla kent genelinde gıda denetimlerini aralıksız sürdürüyor. Gıda güvenliğini tehdit eden unsurlara karşı gece gündüz sahada görev yapan ekipler, çok sayıda işletmede kontrol gerçekleştirdi.
Isparta Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Tuğrul, 2025 yılına ilişkin denetim verilerini KFK Ajans ekibiyle paylaştı. İl genelinde yürütülen çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan Tuğrul, gıda kontrol ekipleri tarafından 2025 yılı içerisinde yoğun bir denetim programı uygulandığını söyledi.
2025 YILINDA 9 BİN 300 DENETİM YAPILDI
Müdür Tuğrul, “İl müdürlüğümüz gıda kontrol ekiplerimiz tarafından 2025 yılında toplam 7 bin 639 adet denetim gerçekleştirilmiştir. Ayrıca il merkezinde 358, ilçelerimizde ise 396 olmak üzere toplam 754 üretim işletmesinde bin 660 denetim yapılmıştır. Böylece toplamda 9 bin 300 denetim gerçekleştirilmiş, bu denetimler kapsamında 435 adet numune alınarak sonuçları değerlendirilmiştir. Uygun olmayan işletmelere ise idari para cezası uygulanmıştır” dedi.
234 GIDA İŞLETMESİNE 17 MİLYON 140 BİN LİRA CEZA
Denetimler sonucunda uygulanan cezalar hakkında da bilgi veren Tuğrul, “2025 yılında 234 gıda işletmesine toplam 17 milyon 140 bin lira idari para cezası uygulanmıştır. Ayrıca 2026 yılı denetim programımız da netleşmiş olup, rutin denetimlerimiz hızlı ve kararlı bir şekilde devam etmektedir” ifadelerini kullandı.
Basında yer alan haberlerin de titizlikle değerlendirildiğini vurgulayan Tuğrul, “Dönem dönem basında açıklanan ve haber konusu olan denetimleri ihbar olarak kabul ediyoruz. Bu haberlerin tamamını ihbar niteliğinde değerlendirip, her biriyle ilgili gerekli idari işlemleri yapıyoruz” şeklinde konuştu.
Isparta Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nün, halk sağlığının korunması ve güvenilir gıdaya erişimin sağlanması amacıyla denetim faaliyetlerini kararlılıkla sürdüreceği bildirildi.





