Isparta Altı Nokta Körler Derneği ve Isparta Mimarlar Odası öncülüğünde “Gönül Gözümüz İle Görüyoruz, Beyaz Bastonumuz İle Yürüyoruz” sloganı ile farkındalık yürüyüşü gerçekleştirildi. Isparta Belediyesi önünde başlayan yürüyüşte katılımcılar gözlerini siyah bantlarla kapattıktan sonra beyaz bastonlar eşliğinde yürümeye başladılar.
Görme engelli bireylerin günlük hayatta ne hissettiklerini anlamak amacıyla gerçekleştirilen yürüyüş Kaymakkapı Meydanı’nda son buldu. Farkındalık yürüyüşüne katılan Isparta Belediye Başkan Yardımcısı Uğur Büyükçulcu etkinliğin içerisinde bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Yaşamımızın her anında engellilere karşı daha duyarlı olmalıyız” dedi.
Etkinlikte konuşan Altı Nokta Körler Derneği Başkanı İsmail Er, “Hayatımızın ne kadar zor olduğunu anlatabilmek için bu etkinliği gerçekleştirdik” şeklinde konuştu. Er, konuşmasının devamında Isparta’da ilk defa böyle bir yürüyüşün gerçekleştirildiğini belirterek, bizi anlamaya çalışan insanlarla beraber olduğumuz zaman daha mutlu oluyoruz” ifadelerine yer verdi.


Isparta’da yeteri kadar erişilebilirlik belgesi bulunmadığını belirtti. Başkan Er, “600 ayrı yere gittik bunların sadece 50-60 tanesinin erişilebilirlik belgesi var” sözleriyle konuşmasını sonlandırdı.
Isparta Mimarlar Odası Başkanı Caner Ataseven ise buğun yarım saat gözlerimiz kapalı yürüdük, zorluğunu yaşayarak hissettik” dedi.
Etkinlik sonunda konuşan SDÜ Mimarlık Fakültesi birinci sınıf öğrencisi ise görme engellilerin hayatının nasıl olduğunu hep düşündüğünü belirtti.

Kaynak: Haber Merkezi