Isparta’da yaşayan Duchenne Musküler Distrofi (DMD) hastası 16 yaşındaki Görkem Efe Şengün için başlatılan yardım kampanyası büyük bir dayanışmayı beraberinde getirdi. Isparta Valiliği onayıyla sürdürülen kampanyada hedeflenen miktarın yüzde 68’i toplandı. Ancak zaman daralıyor.
Görkem Efe’nin yurt dışında alması gereken ve hayatını kurtarabilecek tedavi için gereken desteğin tamamlanması amacıyla Isparta’daki dört büyük siyasi partinin il başkanları bir araya geldi. AK Parti İl Başkanı Furkan Cem Er, CHP İl Başkanı Hasan Karaca, MHP İl Başkanı Ahmet Önder Topçu ve İYİ Parti İl Başkanı İbrahim Tekeli siyasi görüşlerini bir kenara bırakarak Görkem için omuz omuza verdi.
“Bu çocuk hepimizin evladı”
Ortak bir açıklama yapan il başkanları, “Bu çağrı siyaset üstüdür. Görkem Efe’nin yaşaması için gereken son desteği hep birlikte vermek zorundayız. Isparta halkı bugüne kadar üzerine düşeni yaptı, ancak sürenin çok daraldığını biliyoruz. El ele verirsek, bu kampanyayı kısa sürede tamamlayabiliriz. Bu çocuk hepimizin evladı,” ifadelerine yer verdi.
Baba Şengün: “Zamanımız çok az”
Görkem’in babası Alper Şengün, kampanyada gelinen noktayı umut verici bulduğunu ancak sürecin kritik bir evrede olduğunu söyledi. “Tüm hayırseverlere gönülden teşekkür ediyoruz. Ama zamanımız çok az. Eğer Görkem kısa süre içinde ilacına kavuşamazsa, belki de bir daha iyileşme şansı olmayacak. Ne olur bu çocuğun hayaline ortak olun,” dedi.
Görkem’in hayali: Koşmak ve gülmek
Kampanyaya destek çağrısını yineleyen baba Şengün, “Oğlumun tek hayali arkadaşlarıyla okulunu tamamlayabilmek, spor ayakkabılarını giyip yaşıtları gibi koşmak, eğlenmek. Tüm dualarımız ve umudumuz buna bağlı,” sözleriyle duygularını paylaştı.
Isparta’daki siyasi partilerin örnek dayanışması, kentin dört bir yanında kampanyaya yeniden ivme kazandırdı. İl başkanlarının önümüzdeki günlerde ortak etkinlikler ve kampanyalar düzenleyerek halktan destek istemesi bekleniyor.