MUHABİR SUDE AYDOĞDU/ Isparta İl Genel Meclisi’nin 2025 yılı kasım ayı ikinci birleşimi, İl Genel Meclis Başkanı Av. Mehmet Ali Ertuğrul başkanlığında gerçekleştirildi.
Toplantıda gündem maddeleri görüşülerek ilgili komisyon raporları okundu ve meclis üyelerinin oylarına sunuldu. Gündem maddelerinin ardından, Isparta İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Tuğrul tarafından hayvan hastalıklarıyla mücadeleye ilişkin bir sunum yapıldı.
Tuğrul, Isparta genelinde şap hastalığıyla mücadele kapsamında yürütülen çalışmalar hakkında bilgi vererek, hastalığın seyrine bağlı olarak bazı bölgelerde karantina uygulamasının devam ettiğini söyledi.
“Geçen hafta itibarıyla 11 lokasyonda karantina şartı sürüyordu. En son vaka 21 Ekim’de tespit edildi. Yeni bir hastalık çıkmazsa 24 Kasım itibarıyla Isparta genelinde kısıtlamaları kaldırmayı planlıyoruz. Muhtemelen bu ayın 15’i ile 20’si arasında Isparta’yı yeniden açabiliriz.” ifadelerini kullandı.
Tuğrul, hastalığın yayılmasını önlemek amacıyla hayvan hareketlerine geçici sınırlama getirildiğini belirterek, “Hayvan alım satımını 20 gün veya 1 ay durdurabilirsek yıl boyunca rahat ederiz. Ancak bazı vatandaşlarımız sosyal medyada karantina bölgelerinden hayvan aldıklarını paylaşıyor. Bu durumlarda hemen müdahale ediyoruz. Muhtarlarımızla sürekli iletişim halindeyiz. Karantina süresi boyunca alım satımın kesinlikle yapılmaması en önemli husustur.” dedi.
İl Genel Meclisi toplantısının, gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından sona erdiği bildirildi.





