ISPARTA (KFK Ajans) - Isparta İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince tarihi ve kültürel zenginliklerin korunmasına yönelik son 3 ayda gerçekleştirilen 10 operasyonda çok sayıda malzeme ele geçirildi.

Tarihi Eser Ve Kazı Malzemeleri Ele Geçirildi
Operasyonlarda 30 sikke, 1 Osmanlı subay kılıcı ve 2 kama ele geçirildi. İzinsiz kazılarda kullanıldığı değerlendirilen 3 dedektör, 3 hilti, 1 jeneratör, 1 akü, 2 kaya kırıcı kartuş, 60 metre elektrik kablosu ve 62 muhtelif kazı malzemesine de el konuldu.

20 Şüpheli Hakkında Adli İşlem
Operasyonlar kapsamında olaylara karıştığı belirlenen 20 şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı. Isparta İl Jandarma Komutanlığından yapılan açıklamada, kentte huzur ve güvenliğin sağlanmasına yönelik çalışmaların azim ve kararlılıkla sürdürüleceği bildirildi.








