İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Jandarma ekiplerinin son iki haftada 29 ilde eş zamanlı düzenlediği geniş kapsamlı uyuşturucu operasyonlarının detaylarını açıkladı.

Türkiye genelinde yürütülen çalışmalara Isparta İl Jandarma Komutanlığı ekipleri de aktif şekilde katıldı. Operasyonlarda 1 tonun üzerinde uyuşturucu madde ile 750 binden fazla uyuşturucu hap ele geçirildi.

Isparta Jandarması Operasyonun Önemli Ayağı Oldu

Isparta Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen operasyona, İl Jandarma Komutanlığı bünyesindeki analiz ve takip timleri de destek verdi. Isparta ekiplerinin tespit ve saha çalışmalarıyla yakalamalara önemli katkı sağladığı belirtildi.

Bakan Yerlikaya, operasyonlara katkı sunan tüm İl Jandarma Komutanlıklarını tebrik ederek Isparta’ya ayrıca teşekkür etti.

Operasyonun Türkiye Çapındaki Bilançosu

Operasyon zincirinin ülke genelinde ortaya çıkardığı rakamlar dikkat çekti:

1 ton 628 kilogram uyuşturucu madde ele geçirildi.

750 bin 238 adet uyuşturucu hap bulundu.

345 şüpheli yakalandı.

Yakalananlardan 110'u tutuklandı, 59'u adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Operasyonlara 6 bin 75 personel ve 2 bin 430 narkotik ile asayiş ekibi katıldı.

Bakan Yerlikaya: “Bu Mücadele Kararlılıkla Sürecek”

Bakan Ali Yerlikaya, uyuşturucu ile mücadelenin kesintisiz devam edeceğini vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:

“Uyuşturucu, insanlığın en büyük düşmanıdır. Gençlerimizin hayatını çalmaya çalışan zehir tacirleriyle ülkemiz ve insanlık adına kararlılıkla mücadele etmeyi sürdüreceğiz.”

Operasyonların devam edeceği ve uyuşturucuya karşı mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceği belirtildi.

Isparta’da Uyşturucuya Geçit Yok (2)

Kaynak: haber merkezi