Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde 18-20 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen Minikler Türkiye Karate Şampiyonası’nda Isparta’yı temsil eden sporcular önemli başarılara imza attı. 48 ilden 309 kulübün katıldığı organizasyonda toplam 1095 sporcu mücadele etti.

Zorlu rekabetin yaşandığı şampiyonada Isparta Karate Takımı, 1 altın, 2 gümüş ve 1 bronz madalya kazanarak büyük bir başarıya imza attı. Elde edilen dereceler, hem sporcuların azmini ortaya koydu hem de Isparta’yı gururlandırdı.

Şampiyonada öne çıkan isimlerden Yalın Berk Türker (2016 doğumlu), erkekler kata dalında Türkiye şampiyonu olurken, kumite kategorisinde de Türkiye üçüncüsü olarak iki madalya birden kazandı. Kızlar kata dalında ise Alyadua Balbay (2015 doğumlu) ve Büşra Gündüz (2018 doğumlu) Türkiye ikinciliğini elde etti.

Isparta Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, başarı gösteren sporcuları ve antrenörleri Kadir Karakaş, Murat Şakir Demiral ile Hamza Abacıoğlu’nu tebrik ederek, başarılarının devamını diledi.

Kaynak: Haber Merkezi