ISPARTA (KFK Ajans) - Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (ISUBÜ), 2026 YKS sonuçlarına göre üniversiteye kayıt hakkı kazanan adayların kesin kayıt işlemlerine ilişkin detaylı takvimi ve e-Devlet başvuru süreçlerini açıkladı.
E-Devlet Üzerinden Kayıt Süreci
Aday öğrenciler için e-kayıt zorunlu olmayıp isteğe bağlı olarak gerçekleştirilebilecek. Elektronik kayıt yaptırmak isteyenlerin PTT şubelerinden e-Devlet şifresi alması gerekiyor. E-kayıt ekranında öğrencilerin yerleşme bilgileri ile Milli Eğitim Bakanlığı lise mezuniyet durumu otomatik olarak yer alacak.
İşlemler 24-26 Ağustos 2026 tarihleri arasında turkiye.gov.tr adresi üzerinden Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı e-kayıt seçeneği ile tamamlanabilecek. Bu yöntemle kaydını tamamlayan öğrencilerin üniversiteye şahsen gelmelerine veya belge sunmalarına gerek bulunmayacak.
Şahsen Kayıt Yapacak Adaylar Ve Tarihler
Sağlık kurulu raporu ve adli sicil kaydı istenen programlara yerleşen adaylar ile e-Devlet üzerinden kayıt yapamayan öğrenciler, 24-28 Ağustos 2026 tarihleri arasında gerekli belgelerle birlikte ilgili akademik birimlere şahsen başvuru yapacak. E-Devlet kaydında sakınca olmayıp süresi içinde kayıt yaptıramayanlar ise 27-28 Ağustos 2026 tarihlerinde şahsen kayıt hakkından yararlanabilecek.
Geçici Kayıt Hakları Ve Kayıt Takvimi
Liseden henüz mezun olamayan ancak tek ders veya bütünleme sınavına girecek adaylara geçici kayıt hakkı tanınacak. Bu durumdaki adayların mezuniyet belgelerini 31 Aralık 2026 tarihine kadar, Açık Öğretim Lisesi öğrencilerinin ise 29 Ocak 2027 tarihine kadar üniversiteye teslim etmesi gerekecek.
| Yapılacak İşlem | Tarih Aralığı |
|---|---|
| E-Devlet İlk Kayıt İşlemleri | 24-26 Ağustos 2026 |
| Şahsen Kayıt İşlemleri | 24-28 Ağustos 2026 |
| Mazeretli Şahsen Kayıtlar | 27-28 Ağustos 2026 |
| Öğrenim Ücretlerinin Yatırılması | 24-28 Ağustos 2026 |
| Derslerin Atanması (OBS) | 7 Eylül 2026 |
| Derslerin Başlaması | 14 Eylül 2026 |
| Muafiyet Sınavı Başvuruları | 24-28 Ağustos 2026 |
| Kayıt Dondurma ve Ders Muafiyeti | 14-25 Eylül 2026 |
ISUBÜ'de dersler 14 Eylül 2026 tarihinde başlayacak olup, kayıt dondurma ve ders muafiyeti başvuruları 14-25 Eylül 2026 tarihleri arasında kabul edilecek.






