ISPARTA (KFK Ajans) - Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (ISUBÜ), uluslararası öğrencilerin Isparta’da daha konforlu ve güvenli bir yaşam sürdürebilmeleri amacıyla kentteki kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ve sektör temsilcileriyle iş birliğini güçlendirmeye yönelik görüşmeler gerçekleştirdi.

Üniversite bünyesinde oluşturulan çalışma grubu ile Uluslararası Öğrenci Topluluğu (ULOT) iş birliğinde, 16-18 Eylül 2026 tarihlerinde gerçekleştirilen görüşmelerde, uluslararası öğrencilerin karşılaşabileceği sorunlar ele alındı ve çözümüne yönelik iş birliği imkanları değerlendirildi.

Heyette Rektör Danışmanı Öğr. Gör. Arife Ülkü Limoncu, ULOT Akademik Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Emre Bıçakçı, Doç. Dr. M. Emin Gökduman, ULOT Başkanı ve uluslararası öğrenciler yer aldı.

Heyet, Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Çağrı Kaya, Gençlik Merkezi Müdürü Mehmet Yabaş, Türk Kızılayı temsilcileri Furkan Altınbaşak ve Çiğdem Akalın, El Ele Derneği Başkanı Canan Aydın ve Göç İdaresi Müdürü Recep Batu ile bir araya geldi.

Program kapsamında ayrıca İl Kültür ve Turizm Müdürü Vural Oğuzlar, Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Ercüment Çelikörs ve Misparta Koku Sorumlusu Meryem Karakurt ziyaret edildi. Görüşmeler, UDEF Şube Başkanı Ali Aslan ve Yeşilay Şube Başkanı Fatih Hakkı Meydan ile yapılan ziyaretlerle tamamlandı.

Görüşmelerde uluslararası düzeyde iş birliği planlamaları ele alınırken, öğrencilerin sosyal, kültürel ve akademik gelişimini destekleyecek ortak projeler, etkinlikler ve protokoller üzerinde değerlendirmelerde bulunuldu.

Bir sonraki aşamada ilgili kurumlarla protokollerin hazırlanması ve imzalanmasının planlandığı bildirildi.

Ziyaretlerle ISUBÜ’nün yerel paydaşlarla bağlarını güçlendirmesi ve uluslararası öğrenci topluluğunun faaliyet alanını genişletmesi hedefleniyor.








