İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Kadir Ulusoy, İYİ Parti Muğla Milletvekili Metin Ergun, Genel İdare Kurulu (GİK) Üyeleri Burcu Akçaru ve Nevzat Korkmaz ile İYİ Parti Genel Başkan Danışmanı İsa Yalçın, bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Isparta’ya geldi.

İyi̇ Parti Heyeti Isparta’da Temaslarda Bulundu (2)

Isparta İYİ Parti İl Başkanlığını ziyaret eden heyet İYİ Parti Isparta İl Başkanı İbrahim Tekeli ve parti mensupları tarafından karşılanandı. İYİ Parti Isparta İl Başkanı İbrahim Tekeli, ziyarete ilişkin yaptığı açıklamada, “1-4 Eylül tarihleri arasında İYİ Parti kadroları olarak tüm illerde eş zamanlı saha çalışmaları sürdürüyoruz. Bugün de birbirinden kıymetli misafirlerimiz bizlerle birlikte. Bu programdan sonra bazı sivil toplum kuruluşları, baro ve odaları ziyaret ederek hem onları dinleyeceğiz hem de kendimizi anlatacağız. Açıkçası süslü yalanları değil, gerçekleri paylaşacağız,” dedi.

Ziyaret kapsamında açıklamalarda bulunan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Kadir Ulusoy, Türkiye genelinde var olan sorunları yerinde tespit etmek amacıyla bu ziyaretleri gerçekleştirdiklerini belirtti. Ulusoy, “Memlekette işsizlik meselesi var. Emeklilerin durumu ortada. Ekonomi her geçen gün kötüye gidiyor. Isparta, hem sanayi hem de tarım şehri. Ancak tarımda hiçbir şey iyi gitmiyor. Türkiye, dışa bağımlı hale geliyor. Tarımda iş gücü, girdi maliyetleri, üreticinin para kazanamaması sorun. Tüketici de ürünleri pahalıya tüketiyor. Eğitim ve sağlık da ciddi sorun alanları. Devlet hastanelerinde randevu sorunu var. İnsanlar 10 ay sonrasına MR sırası alıyor. Sağlık sisteminde vatandaş evinde sıra bekliyor. Aciliyeti olup olmadığına dair kimse önlem almıyor. Sorunlar büyürken bu sorunları çözecek bir iktidar da görünmüyor,” ifadelerini kullandı.

İyi̇ Parti Heyeti Isparta’da Temaslarda Bulundu (7)

“Partili Cumhurbaşkanlığı Sistemi Yönetilemez Hale Geldi”

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne ilişkin eleştirilerde bulunan Ulusoy, mevcut yönetim sisteminin Türkiye’yi yönetilemez hale getirdiğini savundu. Ulusoy, “Devleti kötü yönetmek de bir yönetim biçimidir. Ancak devleti yönetememek büyük bir felakettir. Bugün partili cumhurbaşkanlığı rejimi, devleti yönetilemez hale getirdi. Kimse ne yaptığını bilmiyor. Türkiye'nin sorunlarını yerinde öğrenecek, bu sorunların propagandasını sahada yapacağız. İYİ Parti, Türkiye'yi yönetmeye talip bir partidir. Bu ziyaretlerle Türkiye'nin fotoğrafını çekiyoruz. Bugün Isparta’nın, yarın diğer illerin fotoğrafını çekip, büyük bir memleket tablosu oluşturacağız,” dedi.
İYİ Parti Muğla Milletvekili Metin Ergun ise parti binasında yaptığı açıklamada, Türkiye’nin acilen Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nden kurtulması gerektiğini belirtti.
Ergun, “Bu sistem kurumsuzluk ve kuralsızlık rejimini ortaya çıkardı. Kurumlarımız var ama adeta hiçbirinin yetkisi yok. Herkes sorumluluğu bir üstüne havale ediyor. Bu sistem, yargının siyasallaşmasına da neden oldu. Yargı artık adalet dağıtan değil, siyaseti dizayn eden bir mekanizma haline geldi. Bu sistem doğar doğmaz çürüdü ve kurumları da çürütmeye başladı. Türkiye, bu sistemden acilen kurtulmak zorunda,” şeklinde konuştu.

İyi̇ Parti Heyeti Isparta’da Temaslarda Bulundu (6)

Korkmaz: “PKK’nın Taleplerinin Meşrulaştırılmasına Karşıyız”

İYİ Parti’nin Meclis’te kurulan Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu’na neden katılmadığına ilişkin açıklama yapan GİK Üyesi Nevzat Korkmaz ise, komisyonda PKK’nın taleplerinin meşrulaştırılma çabasına karşı olduklarını söyledi.

Korkmaz, “PKK, devlet yetkililerinin de ifadesiyle Türkiye'de bitmişti, sınır dışına çıkmıştı. PYD’ye katılmıştı. Sayın Bakan’ın ifadesiyle, ayakkabı numaralarına kadar bilinen 50-60 kişilik bir grup kalmıştı. O zaman bu komisyonda neden PKK var, neden talepleri yer alıyor? Bunun Türk milletine açıklanması gerekir. Biz başından beri bu konuda netiz. PKK’nın taleplerinin siyasallaştırılmasına ve Meclis'e taşınmasına karşıyız. Buna müsaade etmeyeceğiz,” ifadelerini kullandı.
İYİ Parti Genel Başkan Danışmanı İsa Yalçın ise partililerle bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Bir dönem siyasetten uzak kaldım ancak analiz yapmayı hiç bırakmadım. Seçim sonuçlarına baktığımızda, İYİ Parti’nin düşmanlarının ne kadar büyük olduğunu ve amaçlarına ulaşmak için gözlerini kararttıklarını gördük. Bu bilinçle çalışacağız. Bugün Genel Başkanımızın kararlı duruşu ve milletin gösterdiği destekle, milletin çaresiz olmadığını hep birlikte göstereceğiz,” diye konuştu.

Kaynak: KFK Ajans