Yalvaç Belediye Başkanı Mustafa Kodal, kaldırımların yayalara ait olduğunu belirterek, 6 Eylül 2025 tarihinden itibaren kaldırım işgallerine karşı denetim ve yaptırımların başlayacağını bildirdi.Başkan Kodal, yaptığı yazılı açıklamada, göreve geldikleri günden bu yana kaldırımların öncelikle yayalara ait olduğunu her fırsatta dile getirdiklerini ifade etti.
Kaldırımların hem esnaf hem de vatandaş açısından makul bir şekilde kullanılması için uzun süredir çalışmalar yürüttüklerini aktaran Kodal, “Esnafımızın zarar görmemesi ve vatandaşlarımızın kaldırımları rahatça kullanabilmesi için elimizden geldiğince toleranslı ve dengeli davrandık. Ancak vatandaşlarımızdan gelen şikayetler sona ermedi.” ifadelerini kullandı.
Bu kapsamda esnafa gerekli düzenlemeleri yapmaları için 6 Eylül’e kadar süre verdiklerini belirten Kodal, şu değerlendirmelerde bulundu:
“Buradaki temel ölçümüz şudur: Yaya, kaldırımı kullanırken mağduriyet yaşamamalı; engelli kardeşlerimiz, çocuk arabası kullanan annelerimiz sorun yaşamamalı. Bundan sonra esnafımız, kaldırımı makul ve sürdürülebilir şekilde kullanmalı. Eğer bu tolerans aşılır ve yayalarımızın hakkı engellenirse, cezai müeyyide uygulanacaktır.”
Dengeyi korudukları sürece anlayış göstermeye devam edeceklerini kaydeden Kodal, 6 Eylül Cumartesi gününden itibaren belediye ekiplerinin sahada denetimlere başlayacağını bildirdi.
Kodal, açıklamasının sonunda şu ifadelere yer verdi:
“Ölçüyü koyacak olan esnafımızdır; bizim önceliğimiz hem yayalarımızın rahat etmesi hem esnafımızın ekmeğini kazanmasıdır. Kimse bunu zorlamasın, istismar etmesin. Esnafımızdan bu konuya gerekli hassasiyeti göstermelerini rica ediyorum.”

Kaynak: Haber Merkezi