Konya’nın Doğanhisar ilçesi Güvendik mevkiinde başlayarak Isparta’nın Şarkikaraağaç ilçesine bağlı Ketenlik Yaylası ile Yukarı Dinek ve Aşağı Dinek bölgelerine sıçrayan orman yangını kontrol altına alınarak söndürüldü. Ekiplerin yoğun havadan ve karadan müdahalesiyle söndürülen yangının çıkış nedeninin anız yakımı olduğu belirlendi.
Yangın sonrası bölgeye giden Isparta Valisi Abdullah Erin, sahada incelemelerde bulunarak çalışmaları yerinde takip etti. Antalya’dan gönderilen yangın helikopteri ile birlikte iki helikopter daha müdahaleye katılırken, jandarma ve belediye ekipleri de karadan mücadeleyi destekledi.
Konya Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) tarafından yapılan açıklamada, “Yangının anız yakımı nedeniyle çıktığı tespit edilmiştir. Tüm vatandaşlarımızı bu konuda daha duyarlı olmaya davet ediyor, anız yakmamalarını önemle hatırlatıyoruz” denildi.
Soğutma çalışmalarının sürdüğü bölgede ekipler, yeniden alevlenme riskine karşı tedbirleri elden bırakmıyor.