Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), bireysel kredi kartı borçları konusunda önemli düzenlemeler yaptı. Bu düzenlemeler, kredi kartı borcu bulunan vatandaşların daha rahat ödeme yapmalarına olanak tanıyacak.

Kredi Kartı Borçlarında 60 Aya Kadar Yapılandırma İmkanı

BDDK'nın aldığı karar doğrultusunda, bireysel kredi kartı ve ihtiyaç kredisi borçlarını ödemekte zorlanan vatandaşlar, borçlarını 60 aya kadar yapılandırabilecekler. Bu sayede aylık taksit tutarları düşerek, bütçelerini daha kolay dengeleyebilecekler.

Kredi Kartı Limitlerinde Kısıtlama

Yapılandırılan kredi kartı borcunun en az yarısı ödenene kadar, ilgili bankadaki kredi kartı limiti artırılamayacak. Bu önlem, tüketicilerin borçlarını daha hızlı bir şekilde kapatmalarını teşvik edecek.

Azami Faiz Oranlarında Değişiklik

TCMB, kredi kartı yapılandırmalarında kullanılacak azami faiz oranını referans faiz oranı seviyesinde sınırlandırdı. Bu sayede, vatandaşlar daha düşük faiz oranlarıyla borçlarını ödeyebilecekler.

İhtiyaç Kredilerinde Yapılandırma

İhtiyaç kredilerinde ise anapara ve faiz ödemelerinin 30 günden fazla gecikmesi halinde, ilave kredi olmadan 60 aya kadar yapılandırma imkanı bulunacak.

Asgari Ödeme Oranlarında Değişiklik

BDDK, kredi kartlarında asgari ödeme oranında da değişikliğe gitti. Buna göre, 50 bin liraya kadar olan kredi kartlarında asgari ödeme oranı dönem borcunun yüzde 20'si, 50 bin liranın üzerindeki kredi kartlarında ise yüzde 40 olarak uygulanacak.

Azami Akdi Faiz Oranlarında Farklılaşma

AK Parti'den Belediye Başkanlarına Destek ve Birlik Mesajı AK Parti'den Belediye Başkanlarına Destek ve Birlik Mesajı

TCMB, bireysel kredi kartlarına uygulanan azami akdi faiz oranlarını kredi kartı dönem borcuna göre farklılaştırdı. Yeni faiz oranları 24 Ekim'de açıklanacak ve 1 Kasım'da yürürlüğe girecek.

Editör: Özge KAPI