Burdur’da günlerdir aranan Kübra Yapıcı cinayetinde soruşturmayı derinleştiren yeni bir gelişme yaşandı.

Genç kadının öldürülmesinde kullanıldığı değerlendirilen suç aleti tabanca, Ağlasun ilçesinde şüpheli İlyas Umut D.’nin yer göstermesiyle bulundu.

Antalya’da yaşayan ve 30 Nisan’dan bu yana kendisinden haber alınamayan Kübra Yapıcı için ekiplerin yürüttüğü çalışmalarda, genç kadının cansız bedeni dün gece yakılmış halde ortaya çıkarılmıştı. Yapılan ilk incelemelerde Yapıcı’nın önce silahla vurularak öldürüldüğü, ardından toprağa gömüldüğü, daha sonra ise gömüldüğü yerden çıkarılıp cesedinin yakıldığı tespit edildi.

Cinayetle ilgili gözaltına alınan şüphelilerden İlyas Umut D.’nin ifadeleri doğrultusunda soruşturma genişletilirken, gece düzenlenen operasyonla Ataberk S. de yakalanarak gözaltına alınmıştı.

Bucak Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde sürdürülen soruşturmada, cinayette kullanıldığı değerlendirilen tabanca Ağlasun ilçesinde toprağa gömülü halde bulundu. Şüpheli İlyas Umut D.’nin yer göstermesiyle ulaşılan silahın bulunduğu bölgede dikkat çeken renkli bir taşın olduğu da görüntülere yansıdı.

Kaynak: HABER MERKEZİ