İstanbul’daki KYK Cevizlibağ Atatürk Kız Yurdu’nda kalan öğrenciler, yaz tatili sonrası yurda döndüklerinde eşyalarının kaybolduğunu ve valizlerinin karıştırıldığını iddia etti. Öğrenciler, yurt yönetimine dilekçe ile şikâyette bulunduklarını ancak herhangi bir dönüş yapılmadığını söyledi.
“Eşyalarımız yağmalandı”
Yurtta kalan öğrenciler, yaz boyunca süren tadilat sürecinin denetimsiz ilerlediğini ve bu süreçte odaların güvenliğinin sağlanmadığını öne sürdü. Bir öğrenci, odasında işçilere ait olduğu iddia edilen tıraş bıçakları, alkol şişeleri ve sigara izmaritleri bulduğunu aktararak, “Toplu şekilde bıraktığımız eşyalarımız tamamen açılmış, karıştırılmış ve adeta yağmalanmış. Ne hijyen var ne güvenlik” dedi.
Kartlı giriş sistemi iptal edildi
Öğrenciler, yurtta bulunan kartlı giriş sisteminin iptal edilmesi nedeniyle odalara herkesin rahatça girebildiğini savunuyor. Bir öğrenci, “10 yıldır biriktirdiğim anı kutumun içi açılmış, eşyalarımın bir kısmı çalınmış. Bunu neden yaparsın ki?” sözleriyle yaşadığı mağduriyeti dile getirdi.
“Bazı eşyalar başka odalardan çıktı”
Bir başka öğrenci ise valizlerinin tamamen boşaltıldığını belirterek, “Eşyalarımın çoğu ortada yok, bazıları başka odalardan çıktı. Tencerelerimden iç çamaşırlarıma kadar pek çok şey kayboldu. Yatağın altına düzenli şekilde bıraktığımız eşyalar saçılmış haldeydi. Odalar aşırı pis durumda, kullanılabilir değil” ifadelerini kullandı.
Yurt yönetiminden yanıt yok
Öğrenciler, yaşananların ardından yurt yönetimine ulaşmaya çalıştıklarını ancak telefonlara çıkılmadığını ve hiçbir açıklama yapılmadığını belirtti.
bu görüntüler İstanbul Cevizlibağ Kız Kyk Yurduna ait!
— zeynep (@zeynisnotdead) September 18, 2025
Kız arkadaşlarımız “tadilat” sebebi için yurtta konaklayan yabancı uyruklu sözde “işçiler” tarafından tacize uğruyor, tehtid ediliyor.
yurt idaresi ise hala bir önlemde bulunmuyor!
sesimiz olun!#cevizlibağdatacizvar ! pic.twitter.com/dLF36Zs15J