Isparta’da Leman dergisinin 26 Haziran sayısında yayımlanan karikatüre yönelik tepkiler büyüyor. Karikatür nedeniyle dergi çalışanları hakkında soruşturma başlatılırken, Isparta’da da protestolar düzenlendi.
Mimar Sinan Camii’nde bir araya gelen vatandaşlar, ikindi namazının ardından basın açıklaması yaparak karikatüre tepki gösterdi. Protestoya çok sayıda kişi katıldı.
Isparta Genç Filistin İnisiyatifi Başkanı İbrahim Sakcı yaptığı açıklamada sert ifadeler kullanarak, karikatürün İslam’a açık bir saldırı olduğunu belirtti. Sakcı, “Leman isimli dergi müsveddesinin yayınladığı son karikatür, sıradan bir ifade ve eleştiri değil; açıkça İslam’a, iman edenlere ve Peygamber Efendimiz’e yönelik bir taarruzdur. Bu sadece bir karikatür değil, şeytani bir ajandanın kaleme dökülmüş halidir. Mürekkepleri nefretle dolmuştur.” dedi.
Sakcı, “Bu çirkin karikatür Hazreti Muhammed’in (S.A.V.) cesaretine, ümmetin haysiyetine ve İslam’a yönelik bir meydan okumadır. Bu saldırı, İslam’ın ve ümmetin izzetini hedef alıyor. Bu tür girişimler İslam’a olan düşmanlığın ne kadar pervasızlaştığını ve sistematik bir hale geldiğini göstermektedir.” ifadelerini kullandı.
İbrahim Sakcı, bu tarz yayınların ifade özgürlüğü adı altında meşrulaştırılamayacağını belirterek, “Bu yayını ifade özgürlüğü kılıfına sarmak sadece hukuki bir zaaf değil, aynı zamanda vicdanlarda derin yaralar açacaktır. Sessiz kalındıkça bu tür alçaklıklar cesaret bulur. Dinimize, Peygamberimize ve değerlerimize yapılan bu hayasız saldırıya karşı hukuk ve adaletin en ağır şekilde karşılık vermesini bekliyoruz.” dedi.
Açıklamasında Leman dergisi ve benzeri yayınlara da seslenen Sakcı, “Sizin iğrenç karikatürleriniz Allah’ın dinine zarar veremez. Siz sadece kendi sonunuzu hazırlıyorsunuz. Allah’a ve Resulü’ne uzanan her ele karşı dimdik ayakta olacağız. Ümmetin izzetini çiğnetmeyeceğiz.” şeklinde konuştu.
Sakcı, protestonun sonunda tüm Müslümanları bu tür saldırılara karşı birlik olmaya davet etti.