Antalya’nın Manavgat ilçesinde meydana gelen olayda, baraj kapaklarının açılmasıyla su seviyesi aniden yükselen ırmakta mahsur kalan 3 kişi, AFAD koordinasyonunda yürütülen başarılı bir operasyonla kurtarıldı.
Olay, Ulukapı Mahallesi Çaltılıbük mevkisinde meydana geldi. Piknik yapmak amacıyla bölgeye gelen Ömer B., Şahin Y. ve Alper K., Manavgat Irmağı üzerindeki bir şelalenin güneyindeki adacığa çıktı. Ancak akşam saatlerinde baraj kapaklarının açılmasıyla birlikte ırmakta su seviyesi hızla yükseldi ve 3 kişi adacıkta mahsur kaldı.
Çok Sayıda Ekip Seferber Oldu
Durumu fark eden çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine sağlık, jandarma, itfaiye ve AFAD ekipleri sevk edildi. Irmakta oluşan kuvvetli akıntı nedeniyle AFAD’ın koordinasyonunda, Belek'te konuşlu İHH Arama Kurtarma ekibinden destek istendi.
Jandarma, Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi ve İHH ekiplerinin ortak çalışmasıyla bölgeye botla ulaşıldı. Yapılan dikkatli ve koordineli operasyon sonucunda mahsur kalan 3 kişi, güvenli şekilde kıyıya çıkarıldı.