RTÜK’ün Yeni Başkanı: Mehmet Daniş
24 Ekim 2025 tarihinde RTÜK Başkanlığı görevine başlayan Mehmet Daniş, uzun yıllardır siyasetin ve kamu yönetiminin içinde yer alan tecrübeli bir isimdir. Siyasi geçmişi, hukuk alanındaki uzmanlığı ve üst düzey kamu görevleriyle tanınan Daniş, medya denetimi alanında kritik bir dönemde göreve geldi.
Mehmet Daniş Kimdir?
1971 yılında Çanakkale’de dünyaya gelen Mehmet Daniş, köklü bir siyasi geçmişe sahiptir. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olan Daniş, mezuniyetinin ardından bir süre serbest avukatlık yaptı.
Hukuk bilgisini siyasete taşıyan Daniş, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde uzun yıllar milletvekili olarak görev aldı. Yasama süreçlerine hâkimiyeti ve kamu yönetimi konusundaki tecrübesiyle dikkat çeken Daniş, daha sonra yürütme organında da önemli bir göreve getirildi.
Mehmet Daniş’in Yaşı ve Memleketi
1971 doğumlu olan Mehmet Daniş, 2025 yılı itibarıyla 54 yaşındadır. Çanakkale kökenli olması, onun bölgesel siyasette etkin bir rol üstlenmesini sağlamıştır. Marmara ve Ege bölgeleriyle güçlü bağları, yerel dinamikleri iyi tanımasına olanak tanımıştır.
Eğitim ve Mesleki Kariyer
Mehmet Daniş, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olduktan sonra hukuk alanında çalışmalara başladı. Avukatlık mesleği sayesinde mevzuat bilgisi ve yasal süreçler konusundaki uzmanlığını pekiştirdi. Bu birikim, onun hem parlamentodaki hem de bakanlık düzeyindeki çalışmalarında etkili oldu.
Siyasi Kariyeri
Mehmet Daniş, TBMM’de XXII., XXIII. ve XXIV. Dönem Çanakkale Milletvekilliği görevlerinde bulundu. Bu dönemlerde TBMM Başkanlık Divanı Kâtip Üyeliği ve Dilekçe Komisyonu Başkanlığı gibi önemli görevler üstlendi.
29 Aralık 2015 tarihinde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı olarak atanarak yürütme kademesinde de yer aldı. Bu deneyim, onun devlet mekanizmasının farklı kademelerinde çalışma tecrübesi kazanmasını sağladı.
RTÜK Başkanlığı Dönemi
RTÜK’ün yeni başkanı olarak görevine başlayan Mehmet Daniş, medya politikalarının düzenlenmesi, yayın ilkelerinin korunması ve dijital çağda medya denetiminin güçlendirilmesi alanlarında etkili bir yönetim anlayışı benimsemesi beklenen bir isim olarak öne çıkıyor.
İletişim ve medya dünyasının gözü şimdi RTÜK’ün yeni başkanı Mehmet Daniş’te. Daniş’in deneyimi ve hukuk temelli yaklaşımının, kurumun yeni dönemdeki kararlarına yön vermesi bekleniyor.





