Sponsorlu Reklam
Kategoriler Haber

Meteoroloji’den, Isparta ve Burdur için kuvvetli yağış uyarısı

Sponsorlu Reklam

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü Hava sıcaklığının iç kesimlerde 1 ila 2 derece azalacağı aktarılan açıklamada, rüzgarın kuzey, öğle saatlerinde ise güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, yağış anında yer yer kuvvetlice eseceği kaydedildi.

Isparta Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü Bölgesel Tahmin ve Uyarı Merkezi’nden yapılan yazılı açıklamada, Parçalı bulutlu, öğleden sonra yer yer kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağıştı beklendiği belirtildi.

Meteoroloji Burdur ve Isparta’da Tarımsal Faaliyette Bulunanları da uyardı

Salı ve çarşamba günleri güneydoğusu kuvvetli olmak üzere, salı günü orta ve kuzey kıyı kesimleri hariç tamamı, çarşamba günü güneyi, diğer günler güneydoğusu gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin edilmektedir. Mevsim normalleri civarında hava sıcaklıkları beklenmektedir. Rüzgârın kuzey ve batı yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette eseceği tahmin edilmektedir. Bu illerimizde yağış almayan kesimlerde tarımsal faaliyetlerin yapılması için meteorolojik şartlar uygundur.

Bu ayda yapılabilecek tarımsal faaliyetler şunlardır:

Hububat, baklagiller ve endüstri bitkilerinde toprak işleme, ekim, çapalama, sulama ve seyreltme yapılır. Bakla hasadı yapılır. Çekirge, ekin güvesi ve bambulu, buğday hortumlu böceği, bozkurt, tel kurdu, çökerten, köşeli yaprak lekesi ve yabacı ot ile mücadele edilir.

Meyve, bağ, zeytin ve narenciyede toprak işleme, sulama, gübreleme, bahçe temizliği, boğaz doldurma, filiz alma, yeşil budama, aşılama, şeftalide meyve seyreltmesi yapılır. Kara leke, külleme, yaprak biti, ağ kurdu, bağlarda göz kurdu, mildiyö ve külleme, dut koşnili, Amerikan beyaz kelebeği, elma iç kurdu, kırmızı örümcek, salkım güvesi, zeytin güvesi, pamuklu bit ile mücadele edilir.

Sebzecilikte dikimi tamamlanmış sebzelerin bakımı; boğaz doldurma, çapalama, ot alma, sulama ve ilaçlama yapılır. Lahana, karnabahar gibi kışlık sebzelerin tohumları soğuk yastıklara ekilir. İkinci mahsul yetiştirmek için domates, patlıcan, biber tohumları yastıklara ekilir. Patates böceği, soğan sineği, bostan telli böceği ve emici böceklerle mücadele edilir. Sebze hastalıklarına karşı koruyucu ilaçlama yapılır. Sebzelerde toprakaltı zararlılarına karşı ilaç yapılır.

Çayır-mera ve yem bitkilerinde yonca ve korungada ikinci gübreleme yapılır. Yoncada hasat başlar, hasattan sonra sulama yapılır. Hayvan pancarında seyreltme, çapalama ve sulama yapılır. Yoncada hortumlu böcek mücadelesi yapılır. Ay sonuna doğru yoncada küsküt mücadelesine başlanır. Yaprak biti, ağ kurdu, yeşil kurt gibi zararlılarla mücadele edilir.

Sponsorlu Reklam
Sponsorlu Reklam