Fenerbahçe kaptanı Milan Skriniar, UEFA Avrupa Ligi’nde Viktoria Plzen ile 0-0 berabere kaldıkları maçın ardından yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulundu. Slovak savunmacı, maçın genel performansını değerlendirirken son dakikada yaşanan tartışmalı penaltı pozisyonuna da değindi.

Mücadelenin zor geçeceğini bildiklerini söyleyen Skriniar, “Zor bir maç olacağını biliyorduk. Rakip adam markajıyla oynadı ve ilk yarı topa fazla sahip olamadık. İkinci yarı daha iyiydik, pozisyonlar bulduk ama gole çeviremedik” dedi.

Takım savunmasının genel olarak iyi performans sergilediğini belirten Slovak yıldız, “Kazanmak istedik ama olmadı. En azından gol yemedik. Mücadele olarak önceki maçların biraz gerisindeydik ama yine de iyi savunma yaptık. Önümüzdeki maçlarda daha iyisini ortaya koymalıyız” diye konuştu.

Skriniar, son dakikalarda Jhon Duran’ın ceza sahasında yerde kaldığı tartışmalı pozisyonla ilgili de açıklamalarda bulundu. Deneyimli stoper, hakem Allard Lindhout’un o anda kendisine yaptığı açıklamayı şöyle aktardı:
“Jhon Duran’ın pozisyonunu net bir penaltı olarak gördüm. Hakem bana Duran’ın ilk çektiğini söyledi. Garip bir durum ama hakem böyle karar verdi. Tekrarını izleme fırsatım olmadı, ancak orada temas olduğunu hissettim.”

Fenerbahçe, bu sonuçla UEFA Avrupa Ligi grubunda 4. hafta sonunda puanını 6’ya yükseltti. Sarı-lacivertliler, gruptaki bir sonraki maçında deplasmanda Viktoria Plzen ile rövanş karşılaşmasına çıkacak.

Taraftarlar, maç sonrası sosyal medyada özellikle penaltı pozisyonunu tartışırken Skriniar’ın açıklamaları kısa sürede gündem oldu. Fenerbahçe teknik heyeti, maçın VAR kayıtlarının incelenmesini talep etmeye hazırlanıyor.

Kaynak: Haber Merkezi