MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, bakanlıkta düzenlenen toplantıda Irak kuzeyindeki barınma alanlarından son bir hafta içinde 5 PKK’lı teröristin teslim olduğunu, sınır emniyeti faaliyetlerinde ise 7’si ter*r örgütü mensubu olmak üzere 239 şahsın yakalandığını bildirdi. 1 Ocak’tan bugüne yasa dışı yollarla geçmeye çalışanların sayısının ise 4 bin 496’ya ulaştığını aktardı.
Aktürk, “Son bir haftada engellenen 869 kişi ile birlikte bu yıl engellenen kişi sayısı 45 bin 159’a ulaşmıştır.” dedi.
Suriye harekat alanlarında devam eden tünel imha faaliyetlerine de değinen Aktürk, Münbiç bölgesinde 11 kilometrelik tünelin daha imha edildiğini belirterek, “Tel Rıfat ve Münbiç dahil toplamda 528 kilometre uzunluğunda tünel imha edilmiş oldu.” ifadelerini kullandı.
Türk Silahlı Kuvvetleri’nin bölgede sürdürdüğü operasyonlar, Isparta ve çevresindeki sınır güvenliğinin korunmasında önemli rol oynuyor.
Aktürk, ayrıca Türk Silahlı Kuvvetleri’nin tatbikat ve eğitim faaliyetlerine devam ettiğini, 12-22 Ağustos tarihleri arasında Gölcük/Kocaeli’de yapılacak “Yıldırım-2025 Seferberlik Tatbikatı”na katılımın yüksek olduğunu vurguladı.
Isparta’dan sporcuların da başarılarıyla dikkat çektiği haberde, “2-3 Ağustos tarihlerinde Eğirdir’de düzenlenen Triatlon Türkiye Şampiyonası’nda TSK Spor Gücü Triatlon Takımı birincilik elde etti.” bilgisini verdi.
MSB, yerli ve milli savunma sanayisine verilen önem çerçevesinde Kara Kuvvetleri Komutanlığı envanterine yeni silah sistemleri dahil ettiğini kaydeden Aktürk, “5,56 milimetre Hafif Makineli Tüfek, Dragoneye-2 Termal Kamera, T-70 Genel Maksat Helikopteri ve Zırhlı Akaryakıt Tankeri envantere alındı.” dedi.
Öte yandan, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin personel temin süreçlerinin planlı şekilde devam ettiği, uzman yardımcısı ve sözleşmeli bilişim personeli başvurularının sürdüğü aktarıldı.
Son olarak, 5 Ağustos’ta Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilen 2025 Yüksek Askeri Şura toplantısına değinen Aktürk, kararların Türk Silahlı Kuvvetleri ve millet için hayırlı olmasını diledi.