Galatasaray’ın uzun yıllardır kalesini koruyan ve kaptanlığını yapan Fernando Muslera, sezon sonunda bitecek olan sözleşmesi hakkında ilk kez açıklamalarda bulundu. 38 yaşındaki Uruguaylı eldiven, takımının kazandığı kritik Trabzonspor maçında yaptığı kurtarışlarla galibiyetin mimarlarından biri olurken, maç sonrasında da geleceğine dair merak edilen soruları yanıtladı.

Süper Lig’in 35. haftasında Trabzon deplasmanında sergilediği etkileyici performansla bir kez daha kalitesini ortaya koyan Muslera, kalesine gelen 5 isabetli şutun tamamını kurtararak takımını adeta sırtladı. Maçın ardından basın mensuplarının karşısına geçen tecrübeli kaleci, Galatasaray’daki geleceğine dair yapılan “Sözleşmeni uzatacak mısın?” sorusuna samimi bir yanıt verdi.

Muslera, “Henüz yönetimle bu konuda konuşmadık. Ancak şampiyonluk gelmeden bunun üzerine konuşma gibi bir fikrimiz yok. Şu anda tek odak noktamız sezonu en iyi şekilde tamamlamak” diyerek sezon sonuna kadar bu konuyu gündeme almak istemediklerini net bir dille ifade etti. Bu sözleri, tecrübeli eldivenin Galatasaray’da kalmaya sıcak baktığı yönünde yorumlandı.

Kupalar için geldim, tarih yazdım
Muslera, açıklamasında Galatasaray kariyerine de değinerek kulübe olan bağlılığını bir kez daha gözler önüne serdi. "Ben buraya kupalar kazanmak için geldim. 14 yılda çok sayıda kupa kaldırdım, pek çok unutulmaz anı yaşadım. İnanılmaz hatıralar biriktirdim" diyen Muslera, kulüp tarihine geçen başarılarıyla gurur duyduğunu belirtti.

Uruguaylı kaleci, “Zengin Galatasaray tarihinin ve Türkiye futbol tarihinin bir parçası olmak, bu şekilde ismimizi yazdırmak gerçekten büyük bir gurur. Galatasaray olarak da, Fernando Muslera olarak da tarih yazdık ve yazmaya devam ediyoruz” sözleriyle hem kulüp hem de kendi kariyeri açısından anlamlı bir dönemin içinde olduğunu dile getirdi.

Efsane statüsüne adım adım
2011 yılından bu yana Galatasaray forması giyen Fernando Muslera, bugüne dek Süper Lig’de 400’ü aşkın maça çıktı ve sayısız kurtarışıyla taraftarın gönlünde taht kurdu. 6 Süper Lig şampiyonluğu, 4 Türkiye Kupası ve 5 Süper Kupa olmak üzere toplamda 15’in üzerinde kupa kazanan Muslera, Galatasaray tarihinde kaleci olarak en fazla resmi maça çıkan isimler arasında yer alıyor.

Taraftarlar da sosyal medyada Muslera’nın performansını övgüyle karşılarken, “Bir yıl daha kalmalı” yönünde birçok paylaşımda bulundu. Yönetimin ise sezon sonunda Uruguaylı yıldıza bir yıl daha kontrat teklif etmeye hazırlandığı kulislerde konuşuluyor.

Şampiyonluk yolunda Galatasaray’ın en güvendiği isimlerden biri olan Muslera’nın geleceği, önümüzdeki haftalarda hem sportif hem de duygusal açıdan kulüp gündeminin ilk sıralarında yer almaya devam edecek gibi görünüyor.

Kaynak: Haber Merkezi