Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Isparta 25°C
Az Bulutlu
Isparta
25°C
Az Bulutlu
Per 24°C
Cum 26°C
Cts 26°C
Paz 23°C

“Ne olur Üretimden Vazgeçmeyelim!”

“Ne olur Üretimden Vazgeçmeyelim!”
26 Ağustos 2019 17:11
A+
A-

Domates ve Karanfil üretimiyle adından söz ettiren Deregümü köyünde Domates ve Karanfil Festivali, düzenlenen kortej yürüyüşüyle başladı.

Mehter takımı eşliğinde köy içinde gerçekleşen yürüyüşe Vali Ömer Seymenoğlu, Milletvekilleri Recep Özel ve Mehmet Uğur Gökgöz ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Festival açılışındaki konuşmasına “Deregümü ’nün fedakâr, cefakâr, eli öpülesi, önünde saygıyla eğilesi kadınları, hepinizi saygıyla selamlıyorum” sözleriyle başlayan Vali Seymenoğlu kadınların yoğun emeği ile tohumdan yetiştirilen kıymetli ürünlerin gösterişli bir hale gelmesinin insanı hayrete düşürdüğünü söyledi.

O YÜZDEN DE DUYGULANIYORUM

Vali Seymenoğlu; “ Aylar önce ben bir seraya tesadüfen girdim. Tohum toprakla buluşmuştu, fide, yeşil ortaya çıkmıştı. İnsanın inanası gelmiyordu böyle kıymetli böyle güzel böyle gösterişli bir domatesin burada üretildiğine. Çünkü ilk sezonum benim ilk defa görüyorum. O yüzden de duygulanıyorum. Çünkü bu bir bereket. Üretim, üretim, üretim! Zaman zaman fiyatı düşük de olabilir bazen de yüksek olabilir ama ne olur üretelim vazgeçmeyelim. Pes etmeyelim. Sayın Cumhurbaşkanımız ne diyor? Üreteceğiz, inadına da olsa üreteceğiz, sonuna kadar üreteceğiz. El birliğiyle biz bunun ihracatının önünü açmamız lazım. Yolu, suyu, elektriği, düğün salonunu yapmak çok kolay, yapıyoruz da işte; asfalt yolları görüyorsunuz, halı sahayı görüyorsunuz, çocuk parklarını görüyorsunuz. Ama esas olan bu üretilen domatesin gerçek değerini bir şekilde tespit edip tarımla uğraşan vatandaşlarımızın hakkını bir şekilde verebilmek.” dedi.

GÜMRÜKLEME SORUNU ÇÖZÜLECEK!

Konuşmasında Isparta’da meyve ve sebze ihracatçılarının görevli olmaması sebebiyle gümrükleme konusunda gecikme yaşadığına dikkat çeken Vali Seymenoğlu bu konuyla ilgili olarak da Sanayi ve Ticaret Odası, Gümrük Müdürlüğü ve Ticaret İl Müdürlüğüyle bir toplantı gerçekleştirdiğini aktararak Bakanlıkla da görüşerek olumlu geri dönüşler aldığını söyledi.

Vali Seymenoğlu; “ Gördük ki bunun burada imza atan, denetimini yapan memurumuz yok Isparta’da. Antalya’dan talep doğrultusunda oranın programına göre geçici olarak buraya memur gönderiyorlar. Denetimini yapıyor, imzalıyor gönderiyor ama bu da tırların 4-5 saat beklemesine yol açıyor. Bu da çok önemli bir konu idi. Bunu konuştuk Ankara’da Bakanlıktaki arkadaşlarımızla, onlar da destek olacaklarını söyledi. Bu konuda ihracatçının da önünü açmamız lazım. Sadece üreticiyle değil bu, bunun tüccarını da yanımıza almamız lazım, ihracatın da önünü açarak gerçek fiyatı oluşturabilmemiz lazım ki bu emeğin karşılığını alabilelim.” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.