Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Isparta 21°C
Az Bulutlu
Isparta
21°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 25°C
Paz 25°C
Pts 25°C

Öğrenciler Dikkat..! İşte LGS’nin Yeni Tarihi…

Öğrenciler Dikkat..! İşte LGS’nin Yeni Tarihi…
22 Mayıs 2020 21:16
A+
A-

Milyonlarca öğrencinin sabırsızlıkla beklediği 2020 Liselere Geçiş Sistemi kapsamında uygulanacak olan merkezi sınav için geri sayım sürüyor. Hayallerinde ki lise ile çalışmalarına ara vermeden devam eden öğrenciler, çalışmanın yanında 2020 LGS sınavı hakkında araştırmalarında devam ediyor. Koronavirüs salgını nedeni ile ne zaman yapılacağı belirsizlik içinde olan 2020 LGS ne zaman yapılacak, sınav tarihi değişti mi? LGS sınav giriş yerleri ne zaman belli olacak? İşte, bazı bilgiler…

2020 LGS NE ZAMAN YAPILACAK?

2020 LGS NE ZAMAN YAPILACAK?

2020 Liselere Giriş Sınavı, Covid-19 tedbirleri kapsamında sınav tarihi 20 Haziran’a alındı. Öğrenciler bu tarihe kadar çalışmalarına devam edebilecekler.

LGS KONULARI NEDİR?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Liselere Geçiş Sınavı’nda (LGS) soru çıkacak konu ve kazanımları açıkladı. Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı’nın web sayfasında yayınlanan kılavuza göre konular şöyle:

  • Türkçe: Söz varlığı, anlama, yazma.
  • Matematik: Sayılar ve işlemler, üslü ifadeler, karaköklü ifadeler, veri işleme, olasılık, cebir.
  • Fen bilimleri: Mevsimler ve iklim/Dünya ve evren, DNA ve genetik kod/canlılar ve yaşam, basınç/fiziksel olaylar, madde ve endüstri/madde ve doğası.
  • T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük: Bir kahraman doğuyor, milli uyanış, milli bir destan.
  • Din kültürü ve ahlak bilgisi: Kader inancı, zekat ve sadaka, din ve hayat.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.