Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi’nin ilk haftasında deplasmanda Eintracht Frankfurt’a 5-1 mağlup oldu. Sarı-kırmızılıların aldığı ağır yenilgi, hem Türkiye’de hem de Avrupa basınında geniş yankı uyandırırken, Alman basını özellikle teknik direktör Okan Buruk’un maç sonu açıklamalarına odaklandı.

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında bir Alman gazeteci, Buruk’a oldukça dikkat çekici bir soru yöneltti. Soru, Alman Milli Takımı Teknik Direktörü Julian Nagelsmann’ın Leroy Sane ve Türkiye Ligi hakkındaki eleştirilerine ve Jose Mourinho’nun lig kalitesine dair yorumlarına atıfta bulunuyordu. Gazeteci, “Siz geçtiğimiz yıl AZ Alkmaar’a yenildiniz. Şimdi de Frankfurt’a 5-1 mağlup oldunuz. Bu yenilgiler, Nagelsmann ve Mourinho’nun sözlerini doğrular nitelikte mi?” diye sordu.

Buruk bu soruya sert bir çıkış yaparak, “Ona bakarsanız Almanya da resmi ilk milli maçında kaybetti. Nagelsmann’ın Sane hakkında söyledikleri var ama Almanya da Slovakya’ya kaybetti. Yani çok iyi olduğunuzu düşündüğünüz anda da kaybedebiliyorsunuz” ifadelerini kullandı. Buruk’un bu sözleri, Türkiye basınında karşı argüman olarak değerlendirilirken, Alman basını tarafından farklı bir şekilde yorumlandı.

Almanya’da çıkan haberlerde, Buruk’un açıklamaları “Nagelsmann’a saldırı” başlıklarıyla verildi. Bazı gazeteler, “Buruk, Nagelsmann’ı hedef aldı” ifadelerini kullanarak Türk teknik adamın sözlerini çarpıttı. Haberlerde, “Zehirli hesaplaşma. Frankfurt maçından sonra Buruk’un öfkesi sadece kendi takımına değil, Almanya Teknik Direktörü Nagelsmann’a da yöneldi” yorumları yapıldı.

Alman basınının özellikle üzerinde durduğu nokta, Buruk’un “Nagelsmann’ın Sane hakkındaki sözlerine katılmıyorum. Almanya da ilk eleme maçını Slovakya’ya kaybetti. Kendilerini çok iyi sanmalarına rağmen kaybettiler” şeklindeki sözleri oldu. Ancak Buruk’un açıklamalarının bağlamından koparıldığı ve Alman basını tarafından farklı bir perspektiften sunulduğu dikkat çekti.

Okan Buruk’un açıklamalarının böyle yansıtılması, futbol kamuoyunda da tartışmalara yol açtı. Bir kesim, Alman basınının Buruk’un sözlerini bilerek çarpıttığını savunurken, bir kesim de Buruk’un bu tür uluslararası platformlarda daha diplomatik ifadeler kullanması gerektiğini dile getirdi.

Galatasaray cephesinde ise öncelikli gündem, alınan farklı yenilginin ardından toparlanmak ve gruptaki iddiasını koruyabilmek. Sarı-kırmızılı ekip, önümüzdeki haftalarda oynayacağı maçlarla yeniden çıkış yakalamayı hedefliyor.

Kaynak: Haber Merkezi