ISPARTA (KFK Ajans) - Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Özgür Özel ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba hakkında 'zincirleme şekilde rüşvet almak' iddiasıyla fezleke düzenleyerek Adalet Bakanlığına gönderdi. Hazırlanan dosyada, her iki ismin de yasama dokunulmazlıklarının kaldırılması talep edildi.

Adaylık ve Kurultay Süreci Fezlekede Yer Aldı

Başsavcılık tarafından yapılan açıklamada; Özgür Özel'in, nüfuzunu kullanarak 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde Muhittin Böcek'in Antalya Büyükşehir Belediye başkan adayı gösterilmesini sağlamak amacıyla doğrudan veya Veli Ağbaba aracılığıyla menfaat temin ettiği öne sürüldü. Ayrıca Özel'in, Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım'dan parti kurultayında kullanılmak üzere maddi menfaat sağladığı iddia edildi.

İhale ve Yerel Seçim İddiaları

Açıklamada, Veli Ağbaba'nın da Çankaya Belediyesi üzerindeki nüfuzunu kullanarak katı atık toplama ihalesinin şartnameye aykırı biçimde pazarlık usulüyle istediği şirkete verilmesinde ısrarcı olduğu ve menfaat sağladığı savunuldu. Ağbaba'nın, yerel seçimlerde kullanılmak üzere İzmir ve çevresindeki belediye ile meclis üyelerinden de maddi menfaat temin ettiği iddialar arasında yer aldı.

Dokunulmazlıkların Kaldırılması İstendi

Açıklamada, Özel ve Ağbaba hakkında 'zincirleme şekilde rüşvet almak' suçundan yürütülen soruşturma kapsamında, dokunulmazlıklarının kaldırılması talebiyle hazırlanan fezlekenin Adalet Bakanlığına sevk edildiği bildirildi.

Kaynak: HABER MERKEZİ