Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Isparta 22°C
Az Bulutlu
Isparta
22°C
Az Bulutlu
Cum 24°C
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 24°C

Perseid Meteor Yağmuru Bu Hafta Sonu Zirve Yapıyor

Perseid Meteor Yağmuru Bu Hafta Sonu Zirve Yapıyor
11 Ağustos 2018 17:15
A+
A-

Yılın en etkileyici meteor yağmuruna sayılı saatler kaldı. Gökbilimcilerin yılın önemli gök olayları arasında gösterdiği Perseid meteor yağmuru, 12-13 Ağustos gecesi zirve yapıyor. Eğer şehir ışıklarından uzaklaşabilirseniz bu hafta sonu harika bir gökyüzü şöleni izleyebilirsiniz!

11 Ağustos’tan itibaren göktaşı yağmurlarının en popüleri olarak bilinen Perseid (Kahraman) Göktaşı Yağmuru görülmeye başlanacak ve 12 Ağustos gecesi doruğa ulaşacak. Göktaşı yağmuruyla alakalı İstanbul Teknik Üniversite Meteoroloji Bölümü Dr. Öğr. Üyesi ve Meteroloji Odası İstanbul Avrupa Yakası Bölge Temsilcisi Deniz Demirhan 02.00 sıralarında Satürn ve sabah 04.00 sıralarında ise Mars’ın pazartesi akşamına kadar şehir ışıklarından uzak ve yüksek yerlerden çıplak gözle görülebilecek dedi.

PERSEİD METEOR YAĞMURU 2018 NE ZAMAN?

Her yıl temmuz sonu ya da ağustos ayı ortasında gözlemlenebilen Perseid meteor yağmuru bu sene 12-13 Ağustos gecesi net şekilde izlenebilecek. Gökyüzü olayında, saatte 60 göktaşı görülebilecek.

PERSEİD GÖKTAŞI YAĞMURU NEDİR?

Yıldız Kayması olarak bilinen Perseids ya da Perseid göktaşı yağmuru, en bilinen gök taşı yağmurlarından biridir. Her yılda bir Temmuz sonu – Ağustos başı civarında gözlemlenebilir, ancak en yoğun olduğu zaman 12 Ağustos’u 13 Ağustos’a bağlayan gecedir. Dünya ‘nın Güneş yörüngesinde dönerken swift-tuttle kuyruk yıldızının parçalarının içinden geçmesiyle oluşur, Perseus Takımyıldızı bölgesinde gözlemlenebilir. Şehir ışığından uzak bir kırsal alanda veya herhangi bir bölgede gece 00:00’dan itibaren rahatlıkla gözlemlenebilir.

YORUMLAR

  1. Anonim dedi ki:

    amma da salladınız