Antalya Emniyet Müdürlüğü, yaz aylarında artan sıcaklıklarla birlikte orman yangınlarına karşı önleyici tedbirlerini artırdı. Polis Özel Harekat (PÖH) timleri, kent genelinde ormanlık alanlarda devriye görevlerini aralıksız sürdürüyor.
"Yeşil Vatan İçin Teyakkuzdayız" sloganıyla yürütülen çalışmalarda, orman yangınlarını önlemeye yönelik bilgilendirme ve denetim faaliyetlerine ağırlık veriliyor. Emniyet yetkilileri, vatandaşları yangınlara sebep olabilecek ihmaller konusunda uyararak doğaya sahip çıkılması çağrısında bulunuyor.
“Ormanları korumak güvenlik görevinin ötesinde bir sorumluluk”
Emniyet yetkilileri, ormanların korunmasının yalnızca bir güvenlik görevi olmadığını, aynı zamanda doğaya duyulan saygının, vatana bağlılığın ve ortak geleceğe duyulan inancın bir parçası olduğunu vurguladı.
Açıklamada, özellikle yaz aylarında ülkenin birçok noktasında yaşanan orman yangınlarının büyük kısmının ihmal ve dikkatsizlik nedeniyle çıktığına dikkat çekildi. Vatandaşlardan, ormanlık alanlarda ateş yakmamaları, sigara izmariti, cam şişe ve benzeri atıkları doğaya bırakmamaları istendi.
Şüpheli durumlar 112’ye bildirilmeli
Yetkililer, şüpheli kişilerin ya da olayların görülmesi halinde vakit kaybetmeden 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarda bulunulması gerektiğini hatırlattı.
Orman yangınlarına karşı yürütülen devriye faaliyetleri kapsamında, PÖH timleri hem caydırıcı rol üstleniyor hem de olası bir yangın tehlikesine karşı hızlı müdahale kabiliyeti sağlıyor.
“Ormanlar hepimizin, korunması hepimizin görevi”
Antalya Emniyet Müdürlüğü, ormanların korunmasının yalnızca kolluk kuvvetlerinin değil tüm toplumun ortak sorumluluğu olduğunu belirterek, vatandaşları duyarlı olmaya davet etti.