Süper Lig’in 11. haftasında Beşiktaş, sahasında 2-0 öne geçtiği maçta Fenerbahçe’ye 3-2 yenilerek büyük bir hayal kırıklığı yaşadı. Derbinin ardından siyah-beyazlıların eski teknik direktörü Rıza Çalımbay, Fanatik’e yaptığı açıklamalarda hem maçın analizini yaptı hem de Beşiktaş camiasına önemli uyarılarda bulundu.

Tecrübeli teknik adam, kadro planlamasında yapılan hatalara dikkat çekerek, “Sezon başında kampa 35 oyuncuyla başlayıp 25’iyle yollarını ayıran Beşiktaş için bu kadar büyük bir değişimi hafife almak planlama hatasıydı. Pahalı transferlerle beklenti büyüdü ama istikrar sağlanamadı. Faturayı ödeyenler yine teknik direktörler oluyor.” dedi.

Çalımbay, yeni teknik direktör Sergen Yalçın’a sabır gösterilmesi gerektiğini vurguladı. “Sergen hocanın zamana ve desteğe ihtiyacı var. Kimse sihirli değnekle bir anda her şeyi değiştiremez. Oynatmak istediği oyunu oturtması ve istikrar yakalaması için zaman gerekiyor. Daha önce sabır gösterildiğinde şampiyonluk yaşandı, şimdi de bu destek sağlanmalı. Aksi takdirde bu sezon da kâbusa dönecek.” ifadelerini kullandı.

Deneyimli teknik direktör, Beşiktaş’ın derbide ilk 20 dakikada ortaya koyduğu oyunla kazanma isteğini gösterdiğini ancak bir anlık hatanın her şeyi tersine çevirdiğini söyledi. “Fenerbahçe gibi formda bir rakibe karşı 2-0 öne geçmek önemliydi ama Orkun’un yaptığı hareket büyük talihsizlikti. Sezonun en iyi başlangıcını böyle bir olayla bozmak çok yazık oldu. Bir anda hem hocasını hem kaptanını kaybeden bir takımın oyunu sürdürmesi kolay değil.” dedi.

Çalımbay ayrıca, maçın ikinci yarısında Beşiktaş’ın direncinin düştüğünü belirtti. “Sakin kalmak ve doğru geçişleri aramak gerekiyordu ama yoğun Fenerbahçe baskısına direnemediler. İlk gole yaklaşan taraf Beşiktaş’tı fakat son ana kadar aynı enerji korunamadı. Bu da sonucun değişmesine neden oldu.” yorumunda bulundu.

Sözlerini genel bir değerlendirme ile noktalayan Çalımbay, “Beşiktaş’ın iç sahada Gençlerbirliği yenilgisinden sonra derbiyi de kaybetmesi camia açısından hayal kırıklığı. Ancak bu takımın yeniden ayağa kalkması sabırla olur. Herkesin buna inanması gerek.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Merkezi