Galatasaray, bir buçuk sene önce 30 milyon Euro gibi tarihi bir bonservis bedeli karşılığında Bayern Münih’e sattığı Sacha Boey’i yeniden kadrosuna katmak için girişimlerini hızlandırdı. Sarı-kırmızılılar, Boey’in ayrılığının ardından sağ bek mevkisinde yaşadığı sorunları Aurier, Jelert ve Frankowski gibi isimlerle gidermeye çalışsa da istenilen verim alınamadı. Teknik direktör Okan Buruk, sağ bekte asıl mevkisi bu bölge olmayan Kaan Ayhan ve Roland Sallai’yi kullanmak zorunda kaldı.
Okan Buruk’un gönlündeki transfer hedefi ise eski öğrencisi Sacha Boey oldu. Yönetim, Bayern Münih ile kurduğu temaslarda pazarlıkları 15 milyon Euro’dan başlatan Alman devini 10 milyon Euro seviyesine kadar indirmeyi başardı. Bu gelişme, Galatasaray cephesinde transferin son aşamaya geldiği izlenimini uyandırsa da, asıl pürüz oyuncunun kendi taleplerinde ortaya çıktı.
Sacha Boey, Haziran 2023’te söz verilen şampiyonluk primini almadan Ocak 2024’te takımdan ayrıldığı için sarı-kırmızılı kulübe kırgın. Bu nedenle geri dönüş teklifine mesafeli yaklaşan Fransız sağ bek, yıllık 4-5 milyon Euro bandında bir maaş talebiyle masaya oturdu. Bu rakam, Galatasaray’ın maaş politikası açısından önemli bir sınırı zorlayacak seviyede bulunuyor.
24 yaşındaki oyuncu, İngiltere ve Fransa’da kiralık oynama ihtimalini de değerlendirmeye devam ediyor. Ancak Galatasaray yönetimi, tüm bu pürüzlere rağmen Boey transferinden vazgeçmiş değil. Oyuncunun taleplerinde esneklik göstermesi durumunda, transferin kısa sürede sonuçlanabileceği belirtiliyor.
Sarı-kırmızılılar, hem sağ bek sorununu kalıcı olarak çözmek hem de taraftarların özlediği bir ismi yeniden tribünlere getirmek istiyor. Önümüzdeki günlerde Boey cephesinden gelecek yanıt, transferin kaderini belirleyecek.