Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran, bugün oynanacak maç öncesinde takımın kamp yaptığı Gaziantep’te Fenerbahçeliler Derneği tarafından düzenlenen Cumhuriyet Balosu’na katıldı. Kulüp camiasından yöneticilerin, yerel dernek üyelerinin ve çok sayıda taraftarın bulunduğu etkinlikte yaptığı konuşma, gecenin en dikkat çeken anlarından biri oldu.
Saran, konuşmasında Türk futbolunda son günlerde yaşanan hakem tartışmalarına değinerek, bu konuda Fenerbahçe’nin duruşunun açık olduğunu vurguladı. Başkan, “Olanları maalesef tüm Türkiye izledi. Benim en gurur duyduğum şeylerden birisi, bizim hiçbir futbolcumuzun dokunulmazlığı yok. Olamaz da,” sözleriyle futbolcular arasında ayrıcalık ya da imtiyaz olmadığını belirtti.
Sadettin Saran, konuşmasının devamında Fenerbahçe’nin karakterine ve etik duruşuna vurgu yaptı. “Biz Fenerbahçeliyiz. Biz sahaya çıkarız, kanımızın son damlasına kadar mücadele ederiz. Yeneriz, yeniliriz ama biz hak yemeyiz,” ifadeleriyle büyük alkış topladı. Bu sözler, özellikle geçtiğimiz günlerde oynanan Galatasaray–Göztepe maçındaki tartışmalı hakem kararlarının ardından kamuoyunda gündeme oturdu.
Saran’ın açıklamaları, spor kamuoyu tarafından rakip camiaya açık bir gönderme olarak değerlendirildi. Başkanın, Fenerbahçe’nin dürüstlük ve mücadele geleneğini ön plana çıkaran bu söylemi, taraftarlar arasında da geniş yankı uyandırdı. Sosyal medyada kısa sürede binlerce paylaşım yapıldı ve “Biz hak yemeyiz” ifadesi destek mesajlarına dönüştü.
Gaziantep Fenerbahçeliler Derneği’nin düzenlediği Cumhuriyet Balosu’nda konuşan Saran’ın açıklamaları, sadece bir sportif değerlendirme değil; aynı zamanda kulübün duruşunu yansıtan bir manifesto olarak yorumlandı. Katılımcılar, Başkan’ın sözlerini ayakta alkışlarken, etkinlikte birlik ve dayanışma mesajları öne çıktı.
Fenerbahçe camiasında uzun süredir devam eden “adil rekabet” vurgusunun altını bir kez daha çizen Saran, kulübün tarihsel kimliğine atıf yaparak konuşmasını tamamladı. “Bizim inandığımız değerler, sonuçtan bağımsızdır. Adil mücadele bizim kimliğimizin bir parçasıdır,” diyerek sözlerini noktaladı.
Saran’ın konuşmasının ardından geceye katılan bazı yöneticiler, bu açıklamaların hem takım hem de taraftar üzerinde moral etkisi yarattığını belirtti. Baloda yapılan konuşmalar ve verilen mesajlar, kulüp içinde birlik ruhunun yeniden güçlendiği şeklinde yorumlandı.





