Isparta’da bir iş yerine düzenlenen silahlı saldırı ile ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, olayı gerçekleştirdiği tespit edilen şüpheli gözaltına alındı. Kurşunlanma anı güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı. Zanlının ikametinde yapılan aramada fişek ve kartuş ele geçirildi.

Olay, 21 Temmuz Pazartesi günü sabah saatlerinde Sanayi Mahallesi'nde bulunan Gülpetek Sanayi Sitesi içindeki Yeni Özay Civata Hırdavat adlı iş yerinde meydana geldi. Sabah saat 08.00 sıralarında camlarda kurşun izleri olduğuna dair ihbar üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi.


İş yerinde yapılan incelemede camlara isabet etmiş 3 mermi ve çevrede 5 boş kovan bulundu. Olayın ardından Cinayet Büro Amirliği ekiplerince başlatılan çalışmalarda, saldırının 19 Temmuz günü saat 22.49 sıralarında plakasız bir cross motosiklet ile gelen bir erkek şahıs tarafından gerçekleştirildiği belirlendi.
Yapılan araştırmalar sonucu, olayı gerçekleştiren kişinin Mehmet M. (26) olduğu tespit edildi. Daha önce 13 ayrı suç kaydı bulunan Metin, 24 Temmuz günü yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelinin ikametinde ve iş yerinde yapılan aramalarda 6 adet 9x19 mm çapında fişek ve 1 adet tüfek kartuşu ele geçirildi.


Mehmet M., Sanayi Polis Merkezi Amirliği’ne teslim edilirken, hakkında "Mala zarar verme", "Genel güvenliği kasten tehlikeye sokma" ve "6136 sayılı kanuna muhalefet" suçlarından işlem başlatıldı. Şüpheli, bugün adliyeye sevk edildi.
Ayrıca iş yerinin kurşunlanma anı güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı.

Kaynak: Haber Merkezi