Isparta’nın Şarkikaraağaç ilçesi, bu yıl da geleneksel olarak düzenlenen Kızıldağ Helva Bayramı, Kültür ve Sanat Festivali ile Sünnet Şölenine ev sahipliği yapıyor. 17-20 Temmuz 2025 tarihleri arasında dört gün sürecek etkinlikler, yerli ve yabancı halk dansları ekiplerinin katılımıyla adeta bir kültür şölenine dönüşecek.

Festival kapsamında ilk etkinlik, bugün saat 19.00’da Ulvikale Mahallesi Kasaplar Caddesi’nde düzenlenecek çarşı ziyaretiyle başlayacak. Tüm ilçe halkı ve çevre illerden gelen misafirler bu renkli yürüyüşe davet ediliyor.

Uluslararası Folklor Gösterileriyle Kültür Buluşması

Bu yılki festival, yurt içi ve yurt dışından katılan halk dansları ekipleriyle dikkat çekiyor. 5 farklı ülkeden gelen dans grupları, kendi kültürel motiflerini Şarkikaraağaç’ta sergileyecek. Festivale katılacak ülkeler şunlar:

· Moldova

· Romanya

· Kıbrıs

· Sırbistan

· Ukrayna

Ayrıca, Türkiye’den Polatlı, Edirne ve Eskişehir illerinden gelen halk oyunları ekipleri, yöresel ezgiler ve danslarla festivale renk katacak.

Kültürün, Müziğin ve Dansın Ortak Dili Şarkikaraağaç’ta

Dört gün sürecek etkinliklerde, sadece dans gösterileri değil; yöresel lezzetler, geleneksel oyunlar, sünnet şöleni ve çeşitli sanatsal etkinlikler de yer alacak. Her yaştan vatandaşın ilgisini çekecek festival, kültürlerin buluşma noktası olma iddiasını bu yıl bir kez daha ortaya koyacak.

Tüm halkımız bu büyük buluşmaya davetlidir.

Şarkikaraağaç Festivali

Muhabir: Özge Kapı