Sponsorlu Reklam
Kategoriler SDÜ Haberleri

SDÜ’de “III. Bilim Şenliği” İçin Geri Sayım Başladı

Özge KAPI
Sponsorlu Reklam

Isparta’nın bilime meraklı, araştırmayı seven minikleri, ilham veren fikirlerle şehrine hizmet eden Süleyman Demirel Üniversitesi tarafından hazırlanan “Bilim Şenliği” için gün sayıyor.

2016 yılında şehrimizde bilim ve teknoloji alanında farkındalık oluşturmak amacıyla başlatılan “Bilim Şenliği” bu yıl, Isparta Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle, Isparta Valiliği himayesinde gerçekleştirilecek. Üniversitemiz Rektörlüğünce şenliğin detaylarını paylaşmak amacıyla basın toplantısı düzenlendi. Rektörlük Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya, Üniversitemiz Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Saltan ile Prof. Dr. Nihat Ayyıldız, Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Fakir, Milli Eğitim Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Yıldırım, akademisyenler ve basın mensupları katıldı.

III. Bilim Şenliği ile 3 bin 500 öğrenciyi bilimle buluşturmayı hedeflediklerini dile getiren Prof. Dr. Nihat Ayyıldız, “Arkeolojiden biyolojiye, fizikten kimyaya, matematikten sağlığa pek çok disiplinde bilim ve eğlenceyi birleştirerek 6-17 yaş arası çocuklarımıza “yaşayarak/eğlenerek öğrenme” anlayışını sunuyoruz. Isparta Bilim Şenliği’nin en önemli katma değeri, hedef kitlemize beş gün boyunca eş zamanlı olarak düzenlenen bilim ve eğlencenin iç içe olduğu çeşitli etkinlik ve gösteriler ile dolu dolu bir zaman geçirmesini sağlamak olacak.” dedi.

Süleyman Demirel Üniversitesi’nin, TÜBİTAK 4007 Bilim Şenliği Programları kapsamında 3. kez destek alarak önemli bir başarıya da imza attığını vurgulayan Ayyıldız, öğrenmeye istekli, merak eden, araştırmacı, bilinçli bireylerin yetişmesine katkı sağlayan III. Bilim Şenliği’nin TÜBİTAK Uzay Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Lokman Kuzu’nun katılımıyla başlayacağını söyledi.

İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Yıldırım da geleneksel hale getirdikleri şenliğin her yıl ekstra değerler katarak yolculuğuna devam ettiğini belirterek temel ve orta eğitim düzeyindeki öğrencilerin atölye etkinliklerini yakından görerek üniversiteyi içselleştireceğini söyledi. Yıldırım, her yıl nitelik açısından daha da gelişen şenliğin çocuklara katkı sağlamasını dileyerek sözlerini sonlandırdı.

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Fakir de kardeş üniversite olarak şenlikte yer aldıklarını dile getirerek “Hedef kitle, genç nesiller. Doğa eğitimi genç yaşlarda verilmeli. Bu şenliğin çok faydalı olacağına inanıyor, verimli ve faydalı geçmesini diliyorum.” diye konuştu.

Hedef kitlenin gelişim özelliklerini dikkate alarak hazırlanan 56 farklı atölye çalışması yer aldığı şenlik, 8 Ekim Pazartesi günü saat 14.00’te SDÜ Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi’nde TÜBİTAK Uzay Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Lokman Kuzu’nun “Dünyada ve Türkiye’de Uydu Teknolojileri” isimli bilim söyleşisi ile başlayacak.

Sponsorlu Reklam
Özge KAPI
Sponsorlu Reklam