Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Isparta 25°C
Parçalı Bulutlu
Isparta
25°C
Parçalı Bulutlu
Sal 21°C
Çar 22°C
Per 22°C
Cum 15°C

SDÜ’de “Yapay Zekâ ve Çoklu Tekillikler” Semineri

SDÜ’de “Yapay Zekâ ve Çoklu Tekillikler” Semineri
22 Ekim 2018 17:09
A+
A-

SDÜ Mühendislik Fakültesi’nin katkıları ile düzenlenen “Yapay Zeka ve Çoklu Tekillikler” semineri ile günümüzün en çok konuşulan konusu yapay zeka en geniş hatları ile bugün ele alındı.

Bugün gerçekleşen seminerde, Doç. Dr. Fevzi Zambak, yapay zekanın geleceğine ilişkin bilgiler vererek öğrencilerin sorularına yanıt verdi. Seminerde, teknolojik tekillik kavramının oluşabilmesi için temel ölçütlerin neler olduğu ve bu ölçütlerin, var olan bilgisayar bilimleri paradigması içerisinde, ne derece ulaşılabilir olduğu tartışıldı.
Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Selçuk Çömlekçi, Doç. Dr. Fevzi Zambak’ı ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek etkinliğin verimli geçmesini diledi.
Teknolojinin büyük ivme kazandığı günümüzde yapay zekâya farklı anlamlar yüklendiğini belirten Doç. Dr. Fevzi Zambak, kendisinin de yapay zekaya 80’e yakın tanım yaptığını ifade etti.

Günümüzdeki bilgisayar bilimlerinin yapay zekâ için yetersiz olduğunu söyleyen Zambak, “Tekillik dediğimiz olaydan anladığımız var olan bir programın potansiyel olarak kendisinden daha üstün bir program oluşturması ve oluşturduğu programın da potansiyel olarak daha üstün bir program çıkarması diyerek uzayan bir zincir olarak düşünebiliriz” dedi.

Etkinliğin ikinci gününde ise yapay zekaya dair temel kavramların tanıtıldığı, veri temsili ve işlemesi konusunda geliştirilen ana yöntemlerin anlatıldığı, veri bilimi içerisinde mantık ve doğal dil işleme modellerinin tanıtıldığı ve örnek formal ontoloji çalışmalarının gösterildiği ve çeşitli uygulama alanlarına dair çözümlemelerin yapıldığı 4 atölye çalışması gerçekleştirildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.