Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, son haftalarda takımın istatistiksel verilerinin yükselişte olduğunu ancak alınan kötü sonuçların bu gelişimi gölgelediğini ifade etti. Başarısızlık bekleyen kesimlere çok fazla malzeme verdiklerini belirten deneyimli teknik adam, Karagümrük karşısında sergilenen oyun ve mücadeleden memnun olduğunu dile getirdi. Ümraniye tesislerindeki arkadaşlık ortamının ve oyuncu psikolojisinin giderek iyileştiğini vurgulayan Yalçın, yurt içinden transfer yapmayı kesinlikle düşünmediklerinin altını çizdi.

Takımın hücum organizasyonlarına yönelik eleştirilere tepki gösteren Yalçın, bu yorumları yapanlara meydan okuyarak, hakkında çıkan asılsız iddialara anlam veremediğini söyledi. Başarı için zamana ve kadro değişimine ihtiyaç duyduklarını belirten başarılı çalıştırıcı, ideal yapılanma için en az iki transfer dönemi gerektiğini kaydetti. İstifa beklentilerine de net bir dille yanıt veren Yalçın, taraftarın desteği sürdüğü sürece görevini bırakmayacağını ve kimsenin boşuna sevinmemesi gerektiğini ilan etti.

Rafa Silva'nın durumu hakkında da konuşan Sergen Yalçın, oyuncunun bireysel çalışmalarına devam ettiğini belirtti. Konunun kendileriyle ilgili olmadığını vurgulayan teknik adam, yıldız ismin istemesi halinde antrenmanlara ve takıma geri dönebileceğini, kapılarının ona her zaman açık olduğunu ifade etti.

Siyah-beyazlı yönetici Murat Kılıç ise Rafa Silva'nın antrenman eksiği bulunduğunu ancak oyuncuyu takıma kazandırmayı hedeflediklerini açıkladı. Teknik heyetle sürekli iletişim halinde olduklarını belirten Kılıç, Ocak ayı transfer döneminde 4-5 takviye yapmayı planladıklarını ve yeni kurulan kadronun uyum sürecini atlatarak daha iyiye gideceğini söyledi.

Maçın yıldızlarından Orkun Kökçü de oynanan futboldan büyük keyif aldığını dile getirdi. Takım arkadaşlarının enerjisi ve isteğinden övgüyle bahseden Kökçü, oyun kurulumunda daha akılcı kararlar verdiklerini ve üretken bir futbol sergilediklerini belirtti.

Kaynak: Haber Merkezi