Fenerbahçe’nin Manchester City’den kadrosuna kattığı Ederson, İngiltere’ye dönerek eski takım arkadaşlarına ve kulübe veda etti. Sekiz sezon boyunca formasını giydiği Manchester City’de altı Premier Lig şampiyonluğu yaşayan Brezilyalı kaleci, İngiltere’de basına yaptığı açıklamada duygularını paylaştı.

Ederson, “8 sezonda Premier Lig’de altı şampiyonluk! Tarih yazdık. Sekiz yıl sonra taşınmak zor, evi değiştirmek ve Türkiye’ye gitmek çok stresli ama ailemle birlikte çok mutluyuz. Bu, benim ve ailem için en iyi karar” ifadelerini kullandı.

Öte yandan Galatasaray efsanesi ve Brezilya Milli Takımı’nın kaleci antrenörü Claudio Taffarel, öğrencisi hakkında dikkat çekici yorumlarda bulundu. Taffarel, “Ederson fikrimi sorsaydı, Galatasaray’a gitmesini söylerdim. Daha önce Fred’e de aynı şeyi söylemiştim, o Fenerbahçe’ye gitti ve hiçbir şey kazanamadı. Fenerbahçe de büyük bir kulüp ama Galatasaray her zaman en iyisi” dedi.

Taffarel’in bu sözleri, özellikle iki kulüp taraftarları arasında büyük yankı uyandırdı. Galatasaraylı taraftarlar, kulüp efsanesinin bu yorumunu sahiplenirken, Fenerbahçeli taraftarlar sosyal medyada Taffarel’e tepki gösterdi. Ederson’un sarı lacivertli formayla göstereceği performans ise şimdiden merak konusu oldu.

Galatasaray’da yıllarca forma giyen ve kaleci antrenörü olarak da görev yapan Taffarel’in görüşleri, futbol kamuoyunda önemli bir referans olarak kabul ediliyor. Brezilyalı efsanenin bu çıkışı, Ederson’un transferinin sadece sportif değil, rekabet açısından da büyük bir gündem maddesi olduğunu ortaya koydu.

Kaynak: Haber Merkezi