ISPARTA (KFK Ajans) - Zafer Partisi Isparta İl Başkanı Ercan Yılmaz, 'ikinci açılım süreci' olarak nitelendirdiği sürece ilişkin AK Parti Isparta milletvekilleri Mehmet Uğur Gökgöz ve Osman Zabun'a çağrıda bulunarak, TBMM'de imzaya açıldığını öne sürdüğü dosyanın içeriğine ilişkin kamuoyuna açıklama yapılmasını istedi.
Zafer Partisi Isparta İl Başkanı Ercan Yılmaz, yaptığı yazılı açıklamada hükümetin yürüttüğünü öne sürdüğü 'ikinci açılım süreci' üzerinden iktidara yönelik eleştirilerde bulundu. Başkan Yılmaz, daha önceki açılım sürecinden ders çıkarılmadığını savunarak, kamuoyunun süreçle ilgili yeterince bilgilendirilmediğini ileri sürdü.
Yılmaz, açıklamasında AK Parti Isparta milletvekilleri Mehmet Uğur Gökgöz ve Osman Zabun'a seslenerek, TBMM'de imzaya açıldığını iddia ettiği dosyanın içeriğinin kamuoyuyla paylaşılmasını istedi.
'Ispartalıların Bilmeye Hakkı Var'
Başkan Ercan Yılmaz, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
'İkinci açılım süreci kapsamında birinci açılım sürecinden ders çıkarılmadığını düşünüyoruz. Hükümet ve siyasi aktörler tarafından yürütüldüğünü iddia ettiğimiz bu süreçte, kamuoyunun bilmediği konular bulunmaktadır. Yüce Türk milletini temsil eden TBMM'de imzaya açıldığı ifade edilen dosyada nelerin yer aldığını tüm detaylarıyla bilmek istiyoruz.'
AK Parti Isparta milletvekilleri Mehmet Uğur Gökgöz ve Osman Zabun'a çağrıda bulunan Yılmaz, 'Tüm Türk milletinin ve Ispartalı hemşehrilerimizin bilmeye hakkı vardır' dedi.
Yılmaz, açıklama yapılmaması halinde konuyu daha kapsamlı şekilde gündeme getireceğini belirterek, 'Bu paylaşımı, açıklama yapılmadığı takdirde daha vücut bulmuş şekliyle kendilerine soracağım' ifadelerini kullandı.





