Fenerbahçe, Süper Lig’in derbi haftasında Beşiktaş’ı deplasmanda 3-2 mağlup ederek önemli bir galibiyete imza attı. Karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulunan teknik direktör Domenico Tedesco, maçın zorluk derecesine ve takımının gösterdiği karaktere dikkat çekti.

Tedesco, mücadelenin ardından yaptığı değerlendirmede, “Maç içerisinde iyiydik, 2-0 geriye düşmeyi hak etmemiştik. İki bireysel hata yaptık ve Beşiktaş gibi kaliteli bir takım bunları değerlendirdi. Ancak 2-0’dan geri dönmek kolay değildi. Oyuncularımı bu azimlerinden dolayı tebrik ediyorum.” sözleriyle takımının performansını övdü.

Teknik adam, özellikle deplasman atmosferine dikkat çekerek, “Böylesine ateşli bir deplasmanda rakip 7 kişi bile kalsa oynamak zordur. 3-2 kazandık ve gösterdiğimiz mentaliteden son derece memnunum.” ifadelerini kullandı.

Tedesco, maçtaki galibiyetin detaylarına da değinerek, “Her gol bizim için çok önemliydi. Böyle bir atmosferde oynamak kolay değil. Taraftarın sürekli ıslıklaması, topun bizde olduğunu gösteriyor. Beşiktaş 10 kişi kaldı ama biz de kolay bir maç oynamadık. Önemli olan, o anlarda sakin kalabilmekti.” dedi.

Teknik direktör ayrıca rakiplerle değil, yalnızca kendi takımıyla ilgilendiğini vurguladı. “Ben rakipleri umursamıyorum, onların maçlarını izlemiyorum. Ben sadece Fenerbahçe’ye odaklanıyorum.” diyen Tedesco, sezonun geri kalanında takımın daha da gelişeceğini belirtti.

Fenerbahçe, bu sonuçla ligde önemli bir virajı geride bırakırken, Domenico Tedesco yönetiminde oynadığı son maçlarda hem oyun hem de skor anlamında yükselişini sürdürdü. Sarı-lacivertliler, önümüzdeki hafta kendi sahasında oynayacağı karşılaşmaya moralli bir şekilde hazırlanacak.

Kaynak: Haber Merkezi