Milli motosikletçilerimiz motor sporlarında tarihi bir haftasonuna imza attı. Dünya Superbike Şampiyonası’nın 7. ayağı İngiltere Donington Park Pisti’nde gerçekleşirken, Toprak Razgatlıoğlu üstün performansıyla damgasını vurdu. Cumartesi günü ilk yarışı kazanan Toprak, pazar günü önce super pole yarışını ardından da ikinci ana yarışı birincilikle tamamlayarak İngiltere’de üçte üç yaptı.

Bu sonuçlarla puanını 345’e çıkaran Toprak Razgatlıoğlu, genel klasmanda liderliğe yükseldi. En yakın rakibi Ducati pilotu Nicola Bulega 341 puanda kalırken, İtalyan Danilo Petrucci 209 puanla üçüncü sırada yer aldı. BMW takımıyla sezona damga vuran Toprak, şampiyonluk yolunda çok kritik bir avantaj elde etti.

Öte yandan Türk motosikletinde günün bir başka gurur verici başarısı Almanya’dan geldi. Sachsenring Pisti’nde düzenlenen Dünya Moto2 Şampiyonası’nın 11. ayağında yarışan Deniz Öncü, 6. sıradan başladığı yarışta 20 tur sonunda damalı bayrağı ilk gören isim oldu. Red Bull KTM Ajo takımıyla yarışan genç pilot, kariyerinin ikinci Moto2 zaferine ulaştı.

Aynı gün aynı pistte piste çıkan kardeşi Can Öncü ise Supersport yarışında birincilik ipini göğüsledi. Böylece Öncü kardeşler, Almanya’da aynı günde elde ettikleri birinciliklerle Türk motor sporları tarihine “duble zafer” olarak geçen bir başarıya imza attılar.

Türk motor sporları tarihinde az rastlanan bu başarılar, sporseverleri ve federasyon yetkililerini sevince boğarken, hem Toprak Razgatlıoğlu’nun Superbike’ta zirveye oturması hem de Öncü kardeşlerin Almanya’daki galibiyetleri, Türkiye’nin motor sporlarındaki yükselen gücünü bir kez daha gözler önüne serdi.

Milli sporcularımızın sezon boyunca gösterdiği bu istikrarlı ve kararlı performans, Türkiye’nin bu branşta da dünya çapında söz sahibi olmaya başladığının en büyük göstergesi olarak kabul ediliyor.

Kaynak: Haber Merkezi