Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ), yaklaşan asgari ücret görüşmeleri öncesinde kritik bir değerlendirme toplantısı yapmak için 4 Kasım’da Konfederasyon Genel Merkezi’nde bir araya gelecek.
Toplantıda, çalışma hayatındaki güncel gelişmeler ve TÜRK-İŞ’in Asgari Ücret Tespit Komisyonu’ndaki çekimserliği gündemin odak noktası olacak. Kurulda, adil bir düzenleme sağlanmadığı sürece Komisyon’a katılmama kararıyla ilgili yeni stratejiler de masaya yatırılacak.
TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, geçen yıl asgari ücretin yüzde 30 artışla 2025 yılı için brüt 26 bin 5 lira, net 22 bin 104 lira olarak belirlenmesine tepki göstermişti. Atalay, 25 Aralık 2024’te düzenlediği basın toplantısında, “Adil olmayan bir Komisyon’da maalesef 50 sene durduk. Bu saatten sonra adil bir düzenleme yapılmadığı müddetçe bir daha TÜRK-İŞ olarak Asgari Ücret Tespit Komisyonu’na katılmayacağız.” ifadelerini kullanmıştı.
TÜRK-İŞ’in Başkanlar Kurulu, Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü’nün 2 Ağustos’ta imzalanmasının ardından üç ay aradan sonra toplanacak. Toplantıda, çalışma hayatındaki güncel gelişmeler ışığında asgari ücret başta olmak üzere diğer gündem başlıkları değerlendirilecek.

Kaynak: haber merkezi